Vreme čitanja: oko 3 min.

Ona ima tri različita tipa raka kože: Žali što na vreme nije koristila zaštitu i što se previše izlagala suncu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Objasnila je da "rak kože još uvek vreba iza površine" njene kože i da još uvek ima lezije za koje je potrebna biopsija, ali lečenje je davalo obećavajuće rezultate

  • 0

Žena iz Australije tvrdi da su joj od 2009. godine dijagnostikovana tri različita tipa raka kože, deleći sve detalje svoje borbe na "TikToku".

- Ovo je pravo lice raka kože - izjavila je Melisa Luis (48) u viralnom video-snimku dok je pokazivala stanje svoje kože.

Otkrila je da su joj se oči konačno otvorile nakon što su bile zatvorene, ali i dalje vidi zamagljeno. Stavila je tupfer na nos kako bi mogla da nosi naočare a da ne povredi kožu u tom predelu lica.

- Svako treba samo da zaštiti svoju kožu. Taman ten nije dobar ni za koga. Volela bih da sam znala to pre 30 godina kada zaista nismo znali za zaštitne faktore od sunca.

Majka četvoro dece se prisećala kako je kao dete provodila sate na suncu pokušavajući da pocrni.

Luis je kasnije objavila dodatni video na "TikToku" kako bi pokazala da je njena koža napredovala 10 dana nakon intenzivnog tretmana. Još uvek je bila blago ružičasta, ali prilično se oljuštila.

@lissylewisog #skincancer #skincancerawareness #skincancercheck #beauty #foryoupage #foryou #photodynamictherapy #melanoma #scc #bcc #ninawines#australiansun #tan #lookafteryourself #notworthit #pain #ouch #burn @DermDoctor | Dr. Shah ♬ original sound - Melissa Lewis

- Bila je to brutalna nedelja. Još uvek je crveno, ali o moj Bože. Kakva razlika. Ali pogodite šta, još uvek je tu.


Objasnila je da "rak kože još uvek vreba iza površine" njene kože i da je još uvek ima lezije za koje je potrebna biopsija, ali lečenje je davalo obećavajuće rezultate. Melisa tvrdi da će morati da se podvrgne fotodinamičkoj terapiji ugljen-dioksidom laserom jednom godišnje do kraja života jer je to jedini način da rak kože drži "što dalje od sebe".

Melisa je rekla za "Daily Mail" da se njen rak kože nikada nije otkrio kroz klasične simptome kao što je mladež sumnjivog izgleda, već se umesto toga manifestovao kao koža koja se ljušti ili neujednačen ten.

- Imala sam melanom i uopšte nije ličio ni na šta. U stvari, bila su potrebna dva dermatologa da to dijagnostikuju. Morali su da pogledaju moje lice pod mikroskopom da bi pokušali da ga pronađu - objasnila je ona.

Melisa tvrdi da su dermatolozi pronašli lezije na njenom telu od 2009. do 2018. godine; kasnije joj je dijagnostikovan rak dojke, zbog čega je uzela godinu dana pauze od lečenja raka kože, a zamalo je umrla od sepse posle pogrešne ginekološke procedure.

Posle decenije traumatskih medicinskih stanja, rak kože je taj koji i dalje najviše proganja Melisu, što je podstiče da svoje putovanje podeli sa drugima na mreži.

Rekla je da su joj lekari otkrili karcinom bazalnih ćelija na strani nosa, ramena i gornjeg dela grudnog koša. Takođe su navodno uzeli biopsiju sumnjive lezije na njenom čelu za koju se ispostavilo da je Bovenova bolest, rani oblik raka kože koji je takođe poznat kao karcinom skvamoznih ćelija.

- Bio je to totalni šok jer je ta reč sinonim za rak,  to je najviši nivo jer je melanom otišao do najdubljeg sloja kože - objasnila je ona.

- Imala sam veliku sreću jer je uhvaćen tokom nulte faze, još nije ušao u krvotok.

Ona kaže da joj godišnji tretmani fotodinamičke terapije pomažu u održavanju zdravlja. Fotodinamička terapija uključuje lekove koji se zovu fotosenzibilizujući agensi i svetlost za ubijanje ćelija raka.

Levis upoređuje proceduru sa "grebanjem površine kože brusnim papirom". Koža izgleda opečeno i ljušti se nekoliko dana.

- Bilo je to pravo putovanje, a moje samopouzdanje je poljuljano jer je tvoje lice ono kako se predstavljaš svetu - priznala je.

Želela bi da se jednostavno bolje brinula o svojoj koži kao tinejdžerka i da je redovno nosila kremu za sunčanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA