Vreme čitanja: oko 1 min.

Tinejdžerka je razvila zavisnost od supstance iz šlaga: Preti joj trajna paraliza tela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bezazlena stvar koja može prerasti u ozbiljnu zavisnost

  • 0
šlag krem Foto: Pexels

Tinejdžerka Moli Dej može trajno izgubiti sposobnost hoda nakon što je razvila zavisnost od azotnog oksida koji je konzumirala putem šlaga iz limenke.

Ova 19-godišnjakinja je počela da razvija zavisnost od azot-oksida nakon što je prvi put upotrebila šlag za proslavu na kraju školske godine. Problem je počeo da se pokazuje kada je konstantno žudela za "novom dozom" , te se odlučila da konzumira ovu supstancu putem kanistera za gas koji je kupovala na pumpama i tako zapala u dug od par hiljada evra. 

 

@ashyizzle Watch until the end 🥴 #whippedcreamchallenge ♬ ABBA Mashup - Joebot the Robot 🤖

Naime, Moli je unosila jedan do dva litra supstance dnevno, a da niko iz njene porodice nije primetio problem.

Ali pre dve nedelje, došla je naplata gora od svih.

Noge su počele da joj trnu, bila je zbunjena i zabrinuta šta joj se dešava, te se odvezla u bolnicu gde joj je dijagnostikovano trovanje azotnim oksidom.

Trenutno je devojčica vezana za krevet i ima vrlo malo osećaja od struka naniže, a doktori ne znaju da li će to postati trajno stanje.

Njena majka Niki je medicinska sestra na hitnom prijemu i ne može da veruje da je propustila sve znakove da njena ćerka razvija zavisnost.

- Vlada mora da otvori oči i da donese strože zakone. Ovo nije prihvatljivo ni na koji način, da svako ko je napunio 16 godina ima pravo da uđe u radnju i kupi ovo. Kanisteri sa azot-oksidom su u septembru prošle godine reklasifikovani kao otrov i ne bi trebalo da su u prodaji uopšte - upozorila je Niki.

Moli je, kako navodi, u teškom psihičkom stanju.

Pre dve nedelje sam bila perfektno zdrava devojčica, a sada ne mogu da se istuširam, jedem ili koristim toalet sama - jadala se Moli, a prenosi "News".

(Telegraf.rs)

Video: Hoćeš da budeš domaćica na instagramu? Veži kosu dok praviš kolače

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA