Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena prekrivena stotinama izbočina nastalih genetskim stanjem: Šta je neurofibromatoza

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javila se poznatoj doktorki u nadi da može da joj pomogne

  • 0
Dr Pimple Popper Printskrin: TLC

Žena sa stotinama izbočina koje joj prekrivaju telo zbog "genetske mutacije"' pokazala je poznatoj dr Pimpl Poper kako to izgleda. Jedna joj čak visi ispod zadnjice.

Dr Sandra Li, koja vodi rijaliti program TLC, pomaže pacijentima iz cele Amerike u njihovim problemima, od najozbiljnijih do najbezazlenijih. Od "treće dojke" iza pazuha, do čoveka sa 400 tumora širom tela, nema ničega što dermatolog i estetski hirurg nije videla. U želji da joj bude bolje, javila se i Talina i pokazala svoje stanje.

Ona je je rođena sa neurofibromatozom, što je genetsko stanje koje uzrokuje tumore (obično benigne) da rastu duž nerava.

Dr Li je pregledala prethodne pacijente sa istim stanjem, od kojih neki imaju osećaj "vreće crva"', dok drugi imaju neurofibrome na vrhu drugih neurofibroma.

- To se skoro čini kao nepremostiv zadatak - kaže doktorka , govoreći o tome da ne zna odakle da počne kada joj pacijenti sa ovim stanjem dođu po pomoć.

Doktorka je sa pacijentkinjom prošla izbočine koje joj posebno smetaju jer se nalaze kod zadnjice i nezgodne su prilikom nošenja pantalona.

Posle pregleda doktorka je ustanovila da može „potencijalno da napravi razliku“ ako pokuša da se pozabavi nekim od većih izbočina, prenosi "Metro.co.uk".

(Telegraf.rs)

Video: Istina o vitaminu D3 i zašto moramo da ga unosimo suplementacijom svaki dan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA