Vreme čitanja: oko 2 min.

Influenserka apelovala na pratioce da se redovno pregledaju: Zamalo prekasno otkrila da ima melanom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rekla je da je njena poslednja provera kože bila pre oko godinu dana i da nije bila najmarljivija osoba kada je u pitanju zaštita od sunca

  • 0

Australijska influenserka Temi Hembrou pozvala je svoje pratioce da redovno idu na zdravstvene preglede nakon što je shvatila kakvu je kobnu grešku mogla napraviti konstantnim odlaganjem odlaženja lekaru.

Fitnes guru je rekla da je otkazala nekoliko termina za preglede jer je bila "prezauzeta". Konačno je stigla da ode na pregled kože nakon što je primetila "novu malu pegicu" iza kolena.

- Ovo je vaš znak da idete na redovne preglede - rekla je svojim 16,7 miliona pratilaca u video-snimku na "Instagramu".

Hembrou je dodala da je rekla doktoru da misli da je pegica bezopasna, ali je biopsija otkrila da je to melanom.

- Vratila sam se jutros i doktor je morao da mi izvadi veliki komad iz noge - otkrila je, pokazujući da joj je melanom uklonjen iza kolena.

- Imam oko 30 šavova, a sada moram da se vraćam svaka tri meseca na potpuni pregled kože da bih bila sigurna da se ne vraća.

Dodala je da se osećala "super, super srećnom" što su lekari brzo uočili i uklonili rak kože. Hembrou je rekla da je njena poslednja provera kože bila pre oko godinu dana i da nije bila najmarljivija osoba kada je u pitanju zaštita od sunca.

- Kao što znate, stalno sam na suncu. Stalno idem na plažu. Živim za okean. Sada se osećam kao idiot, da budem iskrena. Zato što je to samo jedna od onih stvari za koje ne mislite da će vam se dogoditi, sve dok se ne dogodi.

Influenserka je zaključila svoj govor rekavši da je strah od raka kože bio masivni "poziv za buđenje" i da će sada biti pažljivija po pitanju bezbednosti od sunca.

Rekla je da će se sada pobrinuti da nanese kremu za sunčanje SPF50+ i da nosi šešir kad god je na suncu, dodajući da je svom timu dala instrukcije da takođe pregledaju kožu, piše "7 Life".

- Samo nemoj biti glup kao ja i misliti da si nekako nepobediv, jer nisi - rekla je.

(Telegraf.rs)

Video: Jasmina je dva puta operisala rak dojke: "Ne čekajte da bolest napreduje, idite na preglede"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA