≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Influenserka zbog aneurizme u 9. mesecu trudnoće završila u komi: Obavljen hitan carski rez i operacije mozga

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džeki je pronašao njen muž, tako da je nejasno koje je simptome imala pre nego što je odvedena u bolnicu - međutim, najveći simptom aneurizme mozga je teška, iznenadna glavobolja

  • 1

Influenserka Džeki Miler Džejms dospela je stanje medicinski indukovane kome zbog rupture aneurizme. Njen muž ju je pronašao bez svesti i odmah odveo u bolnicu ne znajući o čemu je reč.

Džejms je u tom trenutku bila u devetom mesecu i prekoračila je predviđeni termin za porođaj. Devojčica je rođena tokom hitnog carskog reza dok je mama bila podvrgnuta operaciji mozga.

Džeki je sada u medicinski indukovanoj komi, urađeno joj je pet odvojenih zahvata na mozgu. Njena ćerka je ostala na intenzivnoj 12 dana, ali je sada kod kuće.

- Da su Džeki i beba stigle nekoliko minuta kasnije u bolnicu, verovatno bismo ih obe izgubili - piše u opisu "GoFundMe". Ali umesto toga, Džeki nastavlja da se bori za svoj život svaki dan i mi smo optimisti da može da pobedi šanse okružujući je pravim specijalistima i metodama terapije. Iako će put biti dug, mi smo posvećeni tome da Džeki vratimo kući njenoj ćerki i mužu - napisala je njena porodica.

Šta je aneurizma?

Prema "VeryWell Health-u", aneurizma je ispupčenje arterije. Kada se aneurizma pojavi u mozgu, kao što je to slučaj kod Džeki, često je asimptomatska, osim ako je veoma velika i pritiska moždana tkiva i nerve, izazivajući bol. Većina moždanih aneurizmi, prema klinici Mejo, ostaju male i ne pucaju - ali kada se to dogodi, to može biti veoma ozbiljan problem.

Kada cerebralna aneurizma pukne, to uzrokuje krvarenje u mozgu, poznato kao hemoragični moždani udar. Ovo može biti opasno po život i uključuje simptome kao što su jaka glavobolja, mučnina, ukočen vrat i zamagljen ili udvostručen vid.

Džeki je pronašao njen muž, tako da je nejasno koje je simptome imala pre nego što je odvedena u bolnicu - međutim, najveći simptom aneurizme mozga je teška, iznenadna glavobolja.


Od objavljivanja, Džekin GoFundMe je prikupio više od 177.000 dolara od cilja od 250.000 dolara. Novac će biti upotrebljen da joj se obezbedi najviši nivo nege. Dodatne donacije će ići na spoljne troškove vezane za logopedsku terapiju, fizikalnu terapiju, modifikacije doma i alternativne terapije. Višak sredstava biće poslat sličnim porodicama u nevolji ili srodnim dobrotvornim organizacijama.

(Telegraf.rs)

Video: Dijeta koja smanjuje rizik od srčanih bolesti kod žena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸quitenatural

    23. jun 2023 | 12:56

    Eh da nakon 4 OP pretekao, jedva…srecnik nakon sveg sta me zateklo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA