Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena koja je doživela kliničku smrt na 3 minuta sad ima neobične simptome: "Ne mogu da nosim sat"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bizaran događaj sa još bizarnijim posledicama

  • 0
2165386657 Foto: Shutterstock

Žena po imenu Žade (36) nije ni slutila da će se leto koje je planirala da provede kod prijatelja u vikendici da pretvoriti u pravi košmar.

Priseća se kako je tog kobnog data temperatura bila 32 stepena, ali je vlažnost vazduha bila visoka. Ona je odjednom počela da oseća mučninu i premor, usta su joj bila suva, a zbog vrtoglavice je morala da legne na sofu. Tada su je  prevezli u bolnicu gde joj je dijagnostikovan toplotni udar.

Njeno srce je prestalo da kuca i proglašena je mrtvom cela tri minuta.

- Sećam se da sam otišla da zapalim cigaretu napolju i odmah osetila da nešto nije u redu. Znala sam da moram da se vratim unutra. Odjednom, osetila sam kako mi srce "izlazi iz grudi", a telo "smanjuje". U tom momentu sam znala da umirem - objašnjava Žade.

1667279563 fizkes

Od ovog tragičnog događaja prošlo je dve godine, ali Žade i dalje doživljava neprijatne nuspojave. Naime, ona često boluje od nesvestice, tahikardije, blage temperature, mišićne slabosti i epi-napada.

- U kontaktu sam sa preživelima koji su prošli kroz slično iskustvo i kažu da vremenom postaje bolje - navodi tridesetšestogodišnjakinja.

Ono što je specifično u ovom slučaju jeste činjenica da Žade ne može da nosi običan ručni sat. Tvrdi da sat, čim ga stavi na zglob, prestane da radi. 

- To se dešava od kad sam se "vratila u život", i to sa bilo kojim satom, osim sa "smartwatch" verzijom. Takođe čujem zvukove i vidim stvari koje nisu stvarne. Počela sam da snimam sve, jer se bojim da gubim razum - navodi ona, a prenosi "TheSun".

Ali ona se, kako kaže, ne boji smrti.

-  Ne bojim se ni života ni smrti. Kad moje vreme dođe, neću znati za strah. Tačno je ono što kažu: "Strah je uvek gori od samog događaja koji te plaši".

(Telegraf.rs)

Video: Hrana kao lek: Da, moguće je, jer ono što jedete pravi razliku da li ste zdravi ili bolesni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA