Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bikini mi je spasio život": Majka (38) slučajno otkrila da ima progresivni rak dojke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slučajno otkriće joj je spasilo život

  • 0
Julie Devaney Hogan Foto: Instagram/julesd433

Majci troje dece dijagnostikovan je agresivan oblik raka dojke tačno godinu dana nakon što je prestala da doji, a način otkrića je potpuno neobičan.

Džuli Hogan (38), rodom iz Bostona, spremala se za odlazak na plažu. Dok je oblačila bikini, osetila je kvržicu veličine graška na desnoj dojci. Odmah se uputila kod lekara gde su joj rekli "da nije ništa ozbiljno".

Ipak, nakon detaljnijeg testiranja utvrđeno je da boluje od raka dojke trećeg stadijuma koji se već proširio na cirkulatorni sistem.

Džuli koja radi kao izvršna tehnička direktorka imala je dvostruku mastektomiju i 12 rundi hemioterapija. Međutim, rak je i dalje prisutan, te njena borba za život ne jenjava.

- Kvržica koju sam napipala dok sam oblačila kupaći kostim koji mi je spasio život, vremenom je prerasla u zver koja izjeda moje telo iznutra. Lekari su mi rekli da nemam zašto da brinem i da sam, na primer, odbila mamograf jer sam bila zauzeta, danas ne bih bila živa. Nisam osećala nijedan simptom, nemam rak u porodičnoj anamnezi, a moj oblik spada u jedne od progresivnijih - govorila je Hoganova, a prenosi "Dailymail".

Lekari preporučuju da se devojke u starosti od 25 do 39 godina podvrgavaju ultrazvuku dojki svake godine, dok bi žene starije od 40 godina trebalo jednom godišnje da idu na mamograf.

(Telegraf.rs)

Video: Jovanović: Mamografija je "zlatni standard" za dijagnostiku raka dojke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA