Vreme čitanja: oko 4 min.

Hijaluronski fileri – tajna lepote i mladalačkog izgleda u poliklinici Diva

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sigurno nema osobe koja danas nije čula za hijaluronske filere koji kao da magično brišu tragove godina sa lica

  • 0
Poliklinika Diva Foto: Promo/ Andreja Damnjanović

Zahvaljujući ovom "eliksiru mladosti" podmlađivanje nikada nije bilo jednostavnije, dostupnije i tako efektno. Već dve decenije hijaluron suvereno vlada svetom estetike, pružajući odlične rezultate u uklanjanju bora, nadoknadi izgubljenog volumena i obnavljanju mladalačkog izgleda lica, vrata, dekoltea i šaka.

Dr spec. Svetlana Bogdanović, specijalista estetske i plastične hirurgije i osnivač poliklinike Diva, sa svojim stručnim timom više puta je u toku 3 decenije postojanja bila pionir i na velika vrata uvodila, kako u našu zemlju, tako i region, svetske trendove iz oblasti antiaginga. Kada je o hijaluronu reč, s obzirom na to da ovu antiage proceduru sprovode već više od 20 godina, kao i da je već 15 godina ova poliklinika jedini edukacioni centar u regionu za aplikaciju hijalurona posebnom tehnikom sa Pixel kanilom, njeni lekari specijalisti dermatologije i estetske hirurgije poznavaoci su ove supstance koja je postala sinonim za mladost i lepotu i koja je svojim brojnim blagodetima osvojila svet.

Poliklinika Diva Foto: Promo/ Andreja Damnjanović

Šta je hijaluronska kiselina, a šta su hijaluronski fileri?

Hijaluron je supstanca koja se prirodno nalazi u koži i ima sposobnost vezivanja velike količine vode u tkivu, čime održava hidrataciju. Proizvodnja hijaluronske kiseline u koži smanjuje se već od 25. godine, što dovodi do gubitka hidriranosti, elastičnosti i tonusa kože, a hijaluronski fileri, koji imaju skoro isti sastav kao hijaluron u koži, idealna su procedura za nadoknadu ove kiseline važne za održavanje mladolikog izgleda kože.

Radi se o biorazgradivim, sterilnim gelovima koji su visoko kompatibilni sa našim tkivom, te je to glavni razlog zbog čega retko dovode do alergijskih reakcija. Pre hijaluronskih, u upotrebi su bili trajni fileri na bazi silikona i biopolimera koji su mogli izazvati ozbiljne komplikacije i deformacije usana i lica. Međutim, upravo zahvaljujući svom sastavu, hijaluronski fileri su postali zlatni standard, pre svega zbog toga što su biorazgradivi i visoko usklađeni sa našim organizmom.

Kada se preporučuje upotreba hijalurona i gde se hijaluronski fileri mogu koristiti?

Kada su bore u začetku njihovo produbljivanje se lakše sprečava, te se sa procedurom može početi odmah po pojavi prvih borica.

Hijaluronski fileri se u savremenoj antiage medicini koriste za popunjavanje bora i njihovo uklanjanje – npr. u slučaju nazolabijalnih i marionetskih bora, za uklanjanje podočnjaka, korekciju izgubljenog volumena, hidriranje kože, popunjavanje usana, za konturiranje lica u cilju postizanja atraktivnog izgleda – ovde spadaju korekcija brade i donje vilice, kao i lifting jagodica i konturiranje obraza, zatim za podmlađivanje vrata, dekoltea, šaka, kao i za popunjavanje ožiljaka.

Poliklinika Diva Foto: Promo/ Andreja Damnjanović

Koje sve vrste hijaluronskih filera postoje?

Spisak regija koje je moguće tretirati hijaluronom je zaista dugačak, a u radu se za postizanje željenih rezultata koriste fileri različite gustine, viskoznosti i čvrstoće. Za dinamične regije kao što je srednji deo lica, regija oko usana i same usne koriste se mekši preparati, dok se za postizanje oštrijih definicija u zoni jagodica, brade i donje vilice koriste preparati sa većom čvrstoćom koji imaju i veći lifting kapacitet.

U poliklinici Diva koristi se premijum brend hijaluronskih filera koji ima najveću paletu preparata različite gustine i čvrstoće.

Da li hijaluronski fileri nose sa sobom rizik?

Važno je naglasiti da je potrebno biti jako oprezan prilikom izbora mesta i osobe koja vrši aplikaciju hijaluronskih filera jer postoji rizik od komplikacija ako se koriste fileri sumnjivog porekla, bez sertifikata, ili ako proceduru obavlja osoba bez odgovarajuće kvalifikacije.

Ne zaboravite da su samo lekari specijalisti ti koji imaju znanje i potrebne kvalifikacije za adekvatnu aplikaciju hijalurona pa se stoga preporučuje da ovu proceduru obavljate u proverenim medicinskim ustanovama, kod lekara specijalista sa dugogodišnjim iskustvom, a čiji ste rad imali priliku i da vidite.

Poliklinika Diva Foto: Promo/ Andreja Damnjanović

Pixel kanila - superiorna tehnika aplikacije hijalurona u poliklinici Diva dr Bogdanović

Poliklinika Diva pruža inovativno i drugačije iskustvo aplikacije hijaluronskih filera sofisticiranom i superiornom tehnikom sa Pixel kanilom – sa tupim vrhom. Ova tehnika obezbeđuje pacijentu komfor, vrlo preciznu aplikaciju hijalurona samo jednim ubodom i minimalno vreme oporavka nakon procedure.

Već 15 godina Poliklinika Diva dr Bogdanović je jedini i glavni edukacioni centar za ovu naprednu tehniku u čitavom regionu, a do ovog prestižnog mesta doveli su ih stalno praćenje trendova, usavršavanje, učenje i briga o dobrobiti pacijenata.

Uz suptilne korekcije koje poštuju prirodnu fizionomiju lica i kojima se postižu skladne proporcije, stručni tim Poliklinike Diva učiniće lice osveženim i prefinjenim. Upotrebom samo najkvalitetnijih hijaluronskih filera vodećih svetskih brendova, koji su zvanično registrovani kod nas i u svetu, i tehnikom PIXEL KANILE, koja je naš zaštitni znak, postižemo odlične rezultate bez podliva, modrica i sa minimalnim rizikom oštećenja krvnih sudova i drugih struktura.

Posetite Polikliniku Diva i zakažite pregled, besplatne konsultacije ili proceduru na telefone +381 63 338 334 i 011 32 42 841.

Poliklinika Diva na 3 adrese:

Kosovska 34,
Njegoševa 19a, Slavija i
Bulevar Zorana Đinđića 125d, Novi Beograd.
(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA