Vreme čitanja: oko 2 min.

Rođena je sa srcem koje kuca izvan grudne šupljine: "To me čini potpuno jedinstvenom"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njenoj majki su u toku trudnoće rekli da su male šanse da devojčica preživi

  • 0
Virsaviya Borun-Goncharova Foto: Instagram/virsaviya_art_heart

Dari Borun je pre četrnaest godina rodila Virsaviju, devojčicu čije srce nije smešteno u grudnoj šupljini, već odmah ispod kože. Ovo stanje se naziva Kantrelova pentalogija i javlja se kod jednog od milion novorođenčadi.

Ova devojčica se od rođenja suočavala sam brojnim izazovima zbog retkog stanja koje je ostavilo njeno srce nezaštićeno zbog odsustva grudnog koša i trbušnih mišića. U toku trudnoće, lekari su upozorili njenu majku Dari da je malo verovatno da će Virsavija preživeti, ali je uprkos svim prognozama uspela.

Virsavija danas uživa u svom životu i bavi se tipičnim aktivnostima koje odgovaraju njenom uzrastu.

- Ona je zaista čudo i volim je takvu kakva jeste. Ona je apsolutno jedinstvena. Ona jeste jedna u milion - ističe Virsavijina majka.

Dari je nedavno na društvenoj mreži "Instagram" objavila fotografije na kojima se vidi kako izgleda Virsavijin grudni koš. Da bi zaštitila svoje srce, ova devojčica uvek mora da nosi meku odeću i zaštitu za grudni koš.

- Volim svoju ćerku takvu kakva jeste. Tako ju je Bog stvorio, ali ne želim da se ovo stanje desi drugoj deci ukoliko se može sprečiti. Podržavam rad NHLBI istraživača da nastave sa istraživanjem ovog retkog stanja i možda pronađu način da ga izleče - kaže Dari.

Zanimljivo je da ovo stanje njoj ne izaziva nikakav bol niti ometa svakodnevne aktivnosti. Uprkos sposobnosti da se bavi redovnim aktivnostima, Virsavija mora da bude izuzetno oprezna da ne bi povredila grudi, jer bi to moglo predstavljati značajan rizik za njeno potpuno nezaštićeno srce ispod površine kože.

- Virsaviji nije lako da živi sa srcem na spoljnoj strani grudi jer je zaista izloženo i krhko, pošto je tik ispod površine kože. Ponekad i meni i njoj može da se javi anksioznost kad znam koliko je ranjiva - priča njena majka.

Virsavija do sada dobija veliku podršku svojih fanova na "Instagramu" koji njenu priču nazivaju istinskom inspiracijom.

- Moje srce je drugačije, ali to me čini potpuno jedinstvenom i volim to. Sjajno je videti kako roditelji podržavaju svoju decu i prepoznaju njihovu jedinstvenost uprkos njihovim razlikama - zaključila je ova hrabra devojčica, a prenosi "Brightside".

(Telegraf.rs)

Video: Zašto osobe koje boluju od hipertenzije ne smeju da piju vodu "na eks"?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA