Vreme čitanja: oko 1 min.

"Dobila sam Turetov sindrom i otkrila put ka sreći": Britanska voditeljka napisala i knjigu o vrsti autizma

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gostujući u jednom podkastu otvoreno je pričala o stanju koje ju je zadesilo

  • 0

Teško je čoveku kada shvati da je drugačiji od ostalih, da mora da promeni neke svoje navike kako bi se uklopio u društvu ali i kako bi sebi olakšao život.

Upravo to se desilo jednoj britanskoj voditeljki, Melani Sajks (52) kojoj je dijagnostikovana Turetova bolest odnosno sindrom zbog koje je promenila život, piše "Daily Star".

Šta je Turetova bolest?

To je neurološko stanje koje često uzrokuje nevoljne pokrete mišića i zvukove poznate kao tikove. Smatra se jednom vrstom autizma.

Tek kada je shvatila kakvu bolest ima, uočila je koliko je ta bolest uticala na njen svakodnevni život.

Ona je iskreno govorila o sindromima i efektima koje ova bolest prouzrokuje, ali i kako je sve to uticalo na njenu porodicu. Otvoreno je izašla u javnost i o tome govorila u jednom podkastu.

Melani, koja je majka dvoje dece, u pomenutom podkastu je promovisala i svoju knjigu.

- U knjizi opisujem kako se smejem zaista neprikladnim stvarima. Dotakla sam se svojih uspona i padova. Ja sam potpuno drugačija i samo ja to razumem. Kada sam mislila "Šta mi je?", sada znam da je sve u redu sa mnom - rekla je TV voditeljka.

Kako je rekla, dok je pisala knjigu, mislila je da radi operaciju na sopstvenom otvorenom srcu, ali je znala da je to neophodno. Saznanje o kasnoj dijagnozi i potrebi da nauči nešto o sebi, otključalo je njenu sreću.

(Telegraf.rs)

Video: Marija Stanković je jedina u Srbiji imala Nutcracker sindrom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA