Vreme čitanja: oko 2 min.

Obezbedite komplet prve pomoći za putovanje: Da vam dečje povrede i ogrebotine ne remete odmor

Vreme čitanja: oko 2 min.

I uz silnu pažnju i brigu povrede su nekad neizbežne. Budite spremni za njih

  • 0
Effigerm Foto: Promo

Deca se često povređuju, bez obzira na to da li su u školi, na igralištu ili kada trče po kući posle dremke. Takođe, ni stalni nadzor ni upozoravanje nije nešto što će zasigurno prevenirati bilo kakvu povredu.

Rane koje se javljaju u detinjstvu ponekad mogu ostaviti ožiljke koji traju mnogo godina. Stoga, roditelji žele da znaju najbolje načine na koje mogu odmah da tretiraju rane svoje dece kako se one ne bi formirale u dugotrajne ožiljke.

Kako je u jeku sezona godišnjih odmora, roditeljima je u interesu da budu dobro pripremljeni i da letovanje bude bezbrižno uživanje za svakog člana porodice.

Šta treba da sadrži komplet prve pomoći?

Ovo je nešto čega su mnogi roditelji svesni, ali često ne budu adekvatno informisani. Neke stvari koje komplet prve pomoći treba da ima uključuju: antiseptičke maramice, zavoje, antibiotsku mast, medicinsku traku, pincetu, makaze, toplomer.

Nešto što će vam uštediti i prostor, a u startu i novac jeste novo pouzdano, efikasno i nežno rešenje - "Effigerm Wound Wash" rastvor za ispiranje, čišćenje i vlaženje rana sa 4 u 1 dejstvom. Ovaj dermatološki ispitan rastvor čisti, vlaži, sprečava infekcije i pomaže u zarastanju rana, a ne sadrži najčešći uzročnik suza - alkohol.

Effigerm Foto: Promo

Upoznajte znake infekcije rane

Otvorene rane mogu se lako inficirati ako se ne leče na odgovarajući način. Rane se inficiraju kada klice ili drugi patogeni uđu na mesto rane. Uobičajeni znaci infekcije rane uključuju: crvenilo, bol, otok, vrelinu na dodir, gnoj i mučninu. Ako sumnjate da je rana vašeg deteta podložna infekciji, odmah je isperite "Effigerm Wound Wash" rastvorom.

Ako smatrate da je detetu neophodan zavoj, ne brinite o previjanju - jer "Effigerm" možete koristiti i za lakše skidanje zavoja sa rane na kojoj je nastala krasta. Neće vam biti potrebna stručna pomoć i dete ništa neće dodatno iritirati.

Suvo nije jednako i zdravo

Mnogi ljudi misle da je održavanje rana suvim najbolji način za zarastanje. Međutim, rane najbolje zarastaju u vlažnom okruženju.*

Vlaga pomaže rani da prođe kroz četiri faze zarastanja rane: hemostazu, inflamatornu, proliferativnu i sazrevanje. Održavajući ranu vlažnom, pomoći ćete specijalizovanim ćelijama kože kao što su fibroblasti da obnove oštećenu kožu. Ranu možete održavati vlažnom tako što ćete koristiti "Effigerm" rastvor na bazi hipohloraste kiseline, jonizovane vode i natrijum-hlorida.

I ne brinite, uzrast vašeg deteta nije važan, jer je ovaj proizvod pogodan za korišćenje od samog rođenja, čak i za najdelikatnije stvari, poput čišćenja bebinog pupka.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom!

*Selkon, J. B., Babb, J. R., & Morris, R. (1999). Evaluation of the antimicrobial activity of a new super-oxidized water, Sterilox, for the disinfection of endoscopes. The Journal of hospital infection, 41(1), 59–70. https://doi.org/10.1016/s0195-6701(99)90038-5

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA