Vreme čitanja: oko 1 min.

Da koleno više ne koči: Ako imate maslinovo ili ricinusovo ulje, pola posla je rešeno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osobe koje imaju bol u ovom delu tela znaju koliko to zna da ometa osnovne radnje

  • 0
koleno, bol u kolenu, zdravlje, žena Foto: Shutterstock/New Africa

Problemi sa kolenima su česta pojava, posebno kod starije populacije, a ekstremni bol može ometati svakodnevne aktivnosti, poput hodanja ili penjanje i silaženje niz stepenice.

Većina problema sa kolenima je rezultat stalnog stresa i starosti, ali povrede ili iznenadni pokreti naprezanja takođe mogu izazvati bol. On može biti u rasponu od blage smetnje do totalnog onemogućenja i intenzitet se može povećati tokom vremena.

Ako imate problem sa kolenima, nije na odmet da primenite ove savete kako biste uklonili bol ili ga pak sprečili.

Koristite đumbir

Studija sprovedena 2013. godine pokazala je da đumbir u prahu može da pomogne u ublažavanju simptoma osteoartritisa i da je bezbedan za upotrebu. Pored toga, upotreba ulja đumbira za masažu kolena je efikasna terapija.

foto Pixabay foto Pixabay

Ulje eukaliptusa

Poznato je da ulje eukaliptusa ima miris mente koji može da pomogne pri ublažavanju bolova, posebno korisnim za pacijente sa osteoartritisom. Studija sprovedena 2013. godine pokazala je da je inhalacija ulja eukaliptusa pomogla u smanjenju bolova u kolenu kod pacijenata koji su prošli kroz operaciju kolena, piše "Emedi health".

Možete ga koristiti u obliku suplemenata ili kao aromatičnu masažu.

I vitamin D je važan

Nizak nivo vitamina D povezan je sa disfunkcijom i kod ljudi sa bolom u kolenima. Studija sprovedena 2015. godine zaključila je da je lečenje nedostatka vitamina D kod pacijenata sa artritisom pomoglo u poboljšanju snage mišića kvadricepsa i bolova u donjem delu kolena.

Povećajte unos mleka i ostalih namirnica koje sadrže ovaj vitamin.

Probajte ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje se dugo koristilo za lečenje raznih bolova, uključujući išijas i artritis. Masirajte obolelo koleno ricinusovim uljem i pokrijte natopljenom krpom i ostavite do sedam sati.

Masaža maslinovim uljem

Maslinovo ulje sadrži razna aktivna jedinjenja koja mogu da pomognu u smanjenju oštećenja zglobova od reumatoidnog artritisa. Uzmite malo maslinovog ulja i nežnim pokretima masirajte koleno.

(Telegraf.rs)

Video: Lepa Brena o povredi kolena: Sve je sređeno, sad gledamo da nadoknadimo propušteno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA