Vreme čitanja: oko 3 min.

Prvo je ona dobila zastrašujuću dijagnozu raka, a potom i muž: Zajedno biju najteže bitke

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kori, u međuvremenu, još uvek radi testiranja krvi na svake tri do šest nedelja kako bi se uverila da joj se rak nije vratio

  • 0

Suština braka ovo dvoje ljudi svela se na ono na čemu ljubav i počiva - i u dobru i u zlu.

Kada su započinjali zajednički život, Zak i Kori Salazar nikada nisu ni zamislili da će ih pojedinačne najveće bitke zadesiti u isto vreme.

Njima dvoma je ove godine postavljena dijagnoza u razmaku od samo nekoliko meseci - oni brinu o svoje troje dece dok inspirišu druge svojom hrabrošću, istrajnošću i ljubavlju.

Kori (38) prva je primila loše vesti, otkrivši da ima agresivni tip raka štitaste žlezde nakon što su ona i njen muž primetili prilično veliku izraslinu na njenom vratu u martu.

Podvrgnuta je dvema operacijama uklanjanja mase i nekih limfnih čvorova.

Katastrofa je ponovo pogodila bračni par kada je Zak u junu otišao kod oftalmologa na rutinski pregled, samo da bi mu se postavilo naizgled bezazleno pitanje koje će mu zauvek promeniti život. Oftalmolog ga je pitao da li oseća glavobolje, a on je priznao da su jako intenzivne.

Oftalmolog mu je navodno rekao da su mu optički nervi otečeni na oba oka, i preporučio mu da odmah poseti specijalistu.

Zak je rekao da je specijalista potvrdio ono što je rekao oftalmolog.

- Nisam baš znao šta to znači, ali me je uverio da to nisu dobre vesti - rekao je on za "People", dodajući da je dobio uput za hitnu magnetnu rezonancu

Posle procedure, Zak je saznao da ima veliku masu u desnom prednjem režnju mozga. On je nekoliko dana kasnije, 3. jula, podvrgnut operaciji uklanjanja tumora od osam centimetara.

Ocu troje dece dijagnostikovan je multiformni glioblastom, brzo rastući tip tumora poznat kao astrocitom 4. stepena, prema Nacionalnom institutu za rak.

Zak je bio u mogućnosti da nakratko napusti bolnicu pre operacije da bi proveo vreme sa svojim ćerkama - Džuniper (4) Delanej (3) i Lunom (18 meseci), kao i drugim članovima porodice i bliskim prijateljima.

Ova vrsta tumora se leči, ali nije izlečiva, a lekari predviđaju životni vek od 12 do 18 meseci. Zak, koji vodi "The Ranger Zak Show" na "Jutjubu", posvećen je pobeđivanju i preživljavanju tumora.

Kori, u međuvremenu, još uvek radi testiranja krvi na svake tri do šest nedelja kako bi se uverila da joj se rak nije vratio. U tom slučaju, morala bi da se podvrgne terapiji radioaktivnim jodom, koja bi je odvojila od dece.

- Zaista je teško jer ne mogu da budem kod kuće. Nema šanse da budem daleko od devojčica.

Par je rekao da je zahvalan svojoj zajednici, sa preko 236.000 dolara prikupljenih preko GoFundMe.

Iako je prognoza poražavajuća, pomogla im je da cene ljubav i podršku koju su dobili.

- Iskreno, imam potpuno nov pogled na život. To je na neki način blagoslov. Osećam se kao da su mi oči otvorene po prvi put, i potpuno sam budan i svestan o čemu se radi u životu - kaže Zak.

Zak će početkom avgusta započeti šestonedeljni režim hemoterapije - u međuvremenu je odlučan da provede što više vremena sa svojim najmilijima.

- Odavde pa nadalje, svaka dodatna sekunda koju provedem sa svojom porodicom - sa suprugom, mojim devojčicama i ljudima koje volim je potpuni i apsolutni dar. Ne nameravam da gubim ni sekundu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA