Vreme čitanja: oko 2 min.

"Tvrdili su da je ekcem, a bio je rak": Doktori joj postavili pogrešnu dijagnozu, sad se bori za život

Vreme čitanja: oko 2 min.

U periodu od godinu dana više puta je odlazila kod lekara, zabrinuta zbog pegica koje su joj se pojavljivale na obrazu i koje su počele iznenada da se menjaju

  • 0
ekcem, svrab, žena, zdravlje Foto: Shutterstock/Image Point Fr

Kad je otišla kod lekara radi, kako je mislila bezazlene kontrole ekcema, Kej Vuten (57) je ostala užasnuta saznanjem da je neobičan svrab po telu zapravo najavio početak četvrte faze raka.

Naime, majci troje dece iz Velike Britanije je rečeno da boluje od ekcema, a u stvari je to bio rak u četvrtom stadijumu.

U periodu od godinu dana, ona je odlazila više puta kod odabranog lekara jer je bila zabrinuta zbog pegica koje su joj se pojavljivale na obrazu i koje su iznenada počele da se menjaju. Rasle su, počele da svrbe, ali i da krvare.

Ali, kada se obratila stručnjacima, oni su je uveravali da nije ništa ozbiljno i da je u pitanju prolazni ekcem.

- Sve je ovo moglo da se spreči da su me samo poslušali kad je počelo da se menja - rekla je Kej.

Tokom pandemije korona virusa primetila je da je vrag odneo šalu, pa joj je doktor na još jednom od pregleda prepisao steroide i hidrantne kreme ali ova terapija nije davala rezultate.

Pošto je i sama bila medicinski radnik, Kej je insistirala da je doktor uputi kod dermatologa, što je i urađeno, a posle biopsije u junu 2022. godine, otkriven joj je melanom u četvrtom stadijumu.

Od tada je provela više od godinu dana na hemioterapiji i prošla brojne operacije kako bi zaustavila bolest.

- Prva operacija koju sam imala bila je uklanjanje primarnog tumora, a onda su shvatili da ivice oko njega nisu jasne i da su i dalje prisutne ćelije raka. Imala sam četiri podizanja obraza ispred i ispod uha, a uklonjen mi je i limfni čvor, kao i štitna žlezda, jer je bila pozitivna na melanom - kaže Kej Vuten, a prenosi "Mirror".

Ona se još nalazi na lečenju i, prirodno, zabrinuta je da li će uspeti da se oporavi i brine za članove svoje porodice.

- Kad se jedan član porodice razboli, bolest ne utiče smo na njega, već i na sve ostale. Posebno utiče na decu. Zbog bolesti mnogo toga propuštate - navodi Kej.

(Telegraf.rs)

Video: Marija Stanković je jedina u Srbiji imala Nutcracker sindrom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA