Vreme čitanja: oko 2 min.

"Posle operacije tumora, mislila sam da sam 28 godina mlađa": Glen je verovala da živi u drugom vremenu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako doktori nisu na vreme uočili promenu na mozgu, ona ih nije krivila, već je odlučno ušla u borbu

  • 0
Starica žena operacija Foto-ilustracija: Shutterstock

Britanki Glen Lili doktori su ustanovili da ima tumor na mozgu koji je i operisala. Kad se probudila posle operacije, verovala je da je 28 godina mlađa, odnosno da ima 41, a imala je 69 godina.

Naime, ova žena iz Pilmuta u Devonu je 2017. godine počela da pati od tinitusa, odnosno zujanja u ušima i vrtoglavice, pa je rešila da ode kod lekara. On ju je poslao na skener, dok ju je specijalista za uho, grlo i nos ubeđivao da nema razloga za uzbunu.

Ona je to prihvatila, ali posle onesvešćivanja kod kuće i gubljenja pamćenja, novo skeniranje glave pokazalo je prisustvo tumora na mozgu.

Doktori nisu bili optimisti i najavili su da će Glen, ukoliko ne ode na operaciju, živeti još samo nekoliko meseci. Nažalost, od prvog skenera je prošlo dosta vremena, a grešku je napravio otorinolaringolog koji nije video tumor, iako je skener jasno to pokazao. U međuvremenu, tumor je porastao.

- Umesto da se ljutim na lekara, bila sam odlučna da se borim protiv tumora - rekla je Glen, prenosi "express.co.uk".

Zbog pandemije korona virusa Glen nije mogla odmah da bude operisana, pa je dobijala steroide čiji je zadatak bio da ublaže pritisak tumora na mozak. Iako se od ove terapije gojila, Glen nije imala drugog izbora. Posle dužeg vremena legla je na operacioni sto, a intervencija je trajala 11 sati.

- Posle operacije živim sa oštećenjem vida i ne čujem na jedno uho, a imam i glavobolje. Isto tako sam mislila da sam mnogo mlađa, čak 28 godina. Mislila sam da su moji sinovi još tinejdžeri, a zapravo su bili već odrasli ljudi - kaže ona.

Iako postoji šansa da se tumor vrati, Glen se ne plaši; spremna je, kaže, da se podvrgne radioterapiji.

Glen i njena borba za zdravlje inspirisali su njenu snaju Stejsi da učestvuje u radu dobrotvorne organizacije za istraživanje tumora mozga. I sama Glen se priključila ovoj dobrotvornoj organizaciji i aktivno učestvuje u kampanji za prikupljanje 100.000 potpisa koja će omogućiti više novca za istraživanja ove bolesti.

(Telegraf.rs)

Video: Savet je da se pogleda čitava polisa i šta ona obuhvata i koji iznos ona pokriva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA