Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta se dešava sa vašim telom kada jedete đumbir svaki dan, ceo mesec

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada jedete đumbir svaki dan, mnogo dobrih stvari se dešava vašem telu

  • 0
Đumbir Foto: Pixabay

Đumbir je biljka veoma jakog ukusa, ima i mnogo drugih pratećih dobrih osobina, zbog čega se dugo primenjuje kod olakšavanja tegoba različitih vrsta bolesti.

Kako sadrži čitav niz blagodetnih supstanci, vitamina i minerala, prema pisanju "Inspire", redovno konzumiranje đumbira može da utiče na zdravlje organizma. 

Đumbir se, pre svega sastoji od gingerola, bioaktivne supstance koja može da pomogne u smanjenju simptoma kao što su mučnina i povraćanje. Gingerol je takođe koristan i kod smanjenja otoka zglobova.

Druga prednost đumbira je šoagol - supstanca sa analgetskim dejstvom koja se koristi kod srčanih oboljenja i nekih vrsta raka, dok je zingiberen u đumbiru posebno dobar za varenje.

ulje đumbira Foto: Shutterstock

I ne samo to - đumbir ima antidijabetički efekat i poboljšava funkciju mozga i imuni sistem.

Ukoliko planirate svaki dan, mesec dana, da jedete ovu izuzetnu biljku, ovo su neki od mnogih pozitivnih efekata đumbira na vaše zdravlje.

Ima antiinflamatorno dejstvo: zapaljenje u telu se brže smanjuje.

Smanjuje mučninu: Svakodnevnim jedenjem đumbira, mučnina se može brzo povući. Korist od ovoga naročito mogu da imaju trudnice i ljudi koji su podvrgnuti hemioterapiji, uz strogu kontrolu lekara.

Smanjuje bol u mišićima: Svakodnevna konzumacija đumbira postepeno će pomoći ublažavanju bola.

Potpomaže pražnjenje creva: Ako redovno patite od zatvora, đumbir bi mogao da vam bude od pomoći.

Smanjuje menstrualni bol: Svakodnevna konzumacija đumbira može da vam pomogne tokom menstruacije. Kako ovaj začin ima sličan efekat kao i uzimanje lekova protiv bolova, đumbir može da pomogne ublažavanju akutnog bola i u stomaku.

Smanjuje holesterol: Ako jedete đumbir svaki dan tokom mesec dana, ova rutina može da vam pomogne u smanjenju "lošeg" holesterola u telu. Supstance u đumbiru utiču na smanjenje količine triglicerida u krvi.

Jača imuni sistem: Protivupalna svojstva đumbira jačaju imuni sistem. Probajte onda kada imate prehladu ili virus. Đumbir može da vam pomogne da se brže oporavite.

(Telegraf.rs)

Video: Vrhunski trik koji ćete obožavati: Očistite đumbir za minut, bez imalo muke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA