Vreme čitanja: oko 2 min.

Mel je prošla užas dok nisu otkrili da ima rak: Mislila sam da sam dehidrirala, onda sam primila strašnu vest

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanka je osetila da s njom nešto nije u redu, a onda joj je laknulo kada je dobila odgovor lekara

  • 0
Devojka bolnica Foto: Shutterstock

Mel Keli je bila obična 23-godišnjakinja dobrog zdravlja koja je vodila sasvim normalan život.

Međutim, tokom prošle godine iznenada je počela da ima česte i pulsirajuće glavobolje koje su je navele da pomisli da je u pitanju nešto prolazno i da je samo dehidrirala.

Ali kada posle izvesnog vremena glavobolje nisu prestale, pomislila je da je do njene neredovne ishrane, pa je na svoju ruku odlučila da izbaci šećer i alkohol i da unosi što zdravije namirnice.

Nažalost, ništa se nije promenilo. Tada je Mel rešila da pokuca na vrata ordinacije. Očni i lekar opšte prakse su tvrdili da ima upalu sinusa, a potom i migrenu. Prepisali su joj antibiotike i druge lekove, ali posle samo dva dana Mel nije mogla da ustane iz kreveta jer je izgubila vid. Ubrzo je osetila žestok bol iz desnog uha.

Otišla je kod drugog lekara po novo mišljenje i to je bilo zastrašujuće. On joj je rekao da treba odmah da legne u bolnicu jer je pronašao "veliki tumor veličine jagode" na mozgu.

- Znala sam da nisam dobro zbog svih simptoma što sam osećala. Iskreno, osetila sam olakšanje kada sam dobila odgovor, kao da mi je pao kamen sa srca - rekla je Mel, piše "Metro".

Kako je rekla, tačno se seća reči koje joj je doktor rekao i da joj je prva pomisao u glavi bila da ne želi da ode sa ovog sveta.

- Radila sam analize i nisam imala odgovore. Sumnjala sam na razne stvari, a prijatelji su mi rekli da nisam normalna. Bila sam uplašena - kaže Mel.

Pet dana pošto je hitno prevezena u bolnicu, Mel je prošla kroz "mučnu" operaciju kako bi uklonila 95 odsto tumora. Dva meseca kasnije, na njeno olakšanje, potvrđeno je da je tumor benigni. Ipak, čitava situacija joj je okrenula život "naglavačke".

Mel se još oporavlja, ima blagi gubitak vida, glavobolje i osetljivost na svetlost.

- Morala sam da odložim četvrtu godinu na fakultetu, izgubila sam posao, vratila se kući i morala sam da vratim vozačku dozvolu. Čak sam morala da prodam auto - priča ova devojka, ali se ne žali.

Ona sada želi da uzvrati onima koji su joj pomogli tako što prikuplja sredstva za fondaciju u borbi protiv raka i nada se da će svojom pričom podići svest i pokazati ljudima da rak, kao i tumori, mogu uticati na svakoga, bez obzira koliko je osoba stara.

(Telegraf.rs)

Video: Italijanski doktori u Beogradu na najsavremeniji način odstranili tumor

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA