Vreme čitanja: oko 3 min.

Otkrili su da ima rak trećeg stadijuma: Zamalo da bude kasno jer su ignorisali učestalo podrigivanje

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bejli kaže da nije imala druge simptome, a do januara ove godine sve se vratilo u normalu. Međutim, ubrzo je primetila neke druge promene

  • 0

Kada je Bejli Mekbrin počela da podriguje više nego obično, rečeno joj je da je to uzrokovano anksioznošću.

Ali skeniranje je kasnije pokazalo masu na njenom crevu i dijagnostikovan joj je rak debelog creva trećeg stadijuma. Ova 25-godišnjakinja je upravo završila 12 rundi hemoterapije, a uskoro će razgovarati sa svojim doktorom o narednim koracima.

- Nismo mislili da je nešto alarmantno, jer je podrigivanje tako normalno za ljude. Naučila sam da nije normalno i za mene. Samo ti poznaješ svoje telo bolje od bilo koga.

Bejli kaže da je podrigivanje počelo i do pet do deset puta dnevno dok je bila na odmoru sa verenikom 2021. godine.

- Šalili smo se na račun mog podrigivanja na odmoru jer to nikada nisam inače radila. Nehajno sam to spomenula svom doktoru prilikom sledeće posete, ali opet, on takođe nije mislio ništa o tome, i sve je svedeno na anksioznost.

Bejli kaže da nije imala druge simptome, a do januara ove godine sve se vratilo u normalu. Međutim, ubrzo je primetila neke druge promene.

- Planirala sam svoju vereničku žurku tako da sam bila jako zauzeta i preokupirana, ali onda nakon zabave, shvatila sam da nisam otišla u toalet nekoliko dana, što za mene nije bilo normalno. Kako je nedelja odmicala, moji simptomi su počeli da rastu. Imala sam strašne bolove u stomaku, grčeve i mučninu, i nisam mogla da zadržim hranu. Kao medicinska sestra, znala sam da su to simptomi opstrukcije tankog creva, pa sam pokušala da to rešim sama. Međutim, kada je došao vikend, bila sam u tolikim bolovima da je mama rekla da moram u bolnicu.

Snimanje je otkrilo strašnu stvar. Kada su njeni rezultati biopsije potvrđeni, definitivno je utvđeno da Bejli ima rak creva u trećem stadijumu.

- Osetila sam kako mi je krv potekla iz glave kada sam čula te reči i celo telo mi se ukočilo. Nisam mogla da verujem šta sam čula. Onda sam samo prešla u režim medicinske sestre i počela da postavljam mnogo pitanja. Razmišljala sam o VTO, gubitku kose i hemoterapiji.

I bila je iznenađena kada je saznala da je podrigivanje možda bio rani znak upozorenja za bolest.

- Nisam mogla da verujem da je podrigivanje simptom mog raka. To je nešto što se tako lako odbacuje. Međutim, moj onkolog je rekao da je to jedan od najvećih simptoma koje vide kod mladih osoba sa rakom creva.

Bejli je bila podvrgnuta daljoj operaciji kako bi joj uklonili deo creva i neke od njenih limfnih čvorova. Upravo je završila 12 nedelja hemoterapije i trenutno čeka rezultate koji će odrediti njene naredne korake.

- Trenutno sam na čekanju da vidim da li će mi trebati još operacija. Lekari nisu mogli da uklone ceo rak, jer se takođe zakačio za moju slezinu. Možda će mi biti potrebni dalji tretmani kao što je radioterapija. Otkako sam završila hemoterapiju, osećam se izgubljeno. Čudno je samo čekati i moliti se da se sve ne ponovi.

Bejli se fokusirala na svoje predstojeće venčanje kako bi joj to makar pomoglo u ovom teškom trenutku, piše "Metro.co.uk".

- Planirala sam svoje venčanje usred svega ovoga, što mi je dalo nešto na šta da se fokusiram i zaokupim um. Imaćemo malo venčanje u novembru. Bilo je neverovatno imati nešto što mi daje svetlost tokom nečeg veoma mračnog i zastrašujućeg perioda. Jedva čekam da se udam - rekla je ova mlada žena.

Ipak, ima poruku i za druge koji sumnjaju da nešto nije u redu sa njihovim zdravljem.

- Moj najveći zaključak iz svega ovoga je da ne dozvolim lekarima da odbace vaše simptome. Simptomi su način na koji nam naše telo govori da nešto nije u redu - zaključuje Bejli. 

(Telegraf.rs)

Video: Zasađeno 4.000 plavih cvetova kao simbol borbe pacijenata obolelih od raka debelog creva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA