Vreme čitanja: oko 2 min.

U 34. nedelji trudnoće saznala da ima rak: Pred porođaj su joj odstranili dojku, ali je uspela da doji sina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sasvim slučajno je napipala kvržicu koja joj je dala znak da mora kod lekara

  • 1
trudna žena, trudnica, trudnoća, tumor, rak, onkološke bolesti Foto: Shutterstock

Rijanon Bakter (35) koordinatorka apotekarske nege, preživela je pravu agoniju dok je bila trudna sa prvim detetom. Naime, kada je bila u 34. nedelji, pred sam porođaj, doktori su joj otkrili da ima kancerogeni tumor na desnoj dojci.

Ona je prilikom tuširanja otkrila kvržicu kod desne bradavice ali nije tome pridavala neki značaj jer je mislila da joj se zapušio mlečni kanal, pa nije dopustila sebi da razmišlja o tome previše.

Nažalost, pošto ona ima porodičnu istoriju raka - njena majka ga je na sreću pobedila, naterali su je da odradi analize.

Posle prvog pregleda, medicinska sestra joj je rekla da je kvržica možda "zlokobna". Kasnije je Rijanon dobila potvrdu da ima invanzivan rak.

- Bila sam uplašena jer sam konačno došla do tačke u životu u kojoj sam volela život i nisam želela da ga napustim. Pomislila sam, sada imam muža i bebu, ne mogu da ih ostavim. Samo sam pomislila da ne mogu da umrem jer imam previše ljudi za koje treba da živim - iskreno je rekla Rijanon, prenosi "Metro".

Četiri nedelje kasnije, dok je još naravno bila u blagoslovenom stanju, podvrgnuta je masektomiji i uklonili su joj desnu dojku. Nažalost, rak se proširio i na levu dojku, pa je šest nedelja kasnije podvrgnuta i odstranjivanju leve dojke.

- To je bila najgora nedelja u mom životu dok sam čekala rezultate. Plašila sam se da se rak nije proširio još negde po telu, ali ako su samo u pitanju dojke, toliko mogu da podnesem.

Srećom, rak se nije proširio po telu, pa je zbog novonastale situacije, Rijanon morala da se porodi u 38. nedelji i danas ima zdravog i nasmejanog sina Alvija. Dojila ga je tri nedelje i to joj je dalo snagu da se izbori sa gubitkom dojki.

Priznala je da se osećala umorno, izgubila je trepavice i dlake na nogama i pazuhu, dok kao rezultat korišćenja hladne kapice tokom hemoterapije "nikada nije bila potpuno ćelava", već je izgubila samo 50% kose.

Sada prima hormonsku terapiju kako bi sprečila recidiv, a plan joj je da u nekom trenutku ode na operaciju rekonstrukcije dojke kako bi se bolje osećala i povratila samopouzdanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shanel

    26. avgust 2023 | 21:03

    Vlažno da je uspela da doji,koga briga što je preživela muke i tešku bolest Toliko o poremecenom društvu i vrednosti ženskog života Al bitno da muškarci za običnu prehladu se sazaljevaju i prenemažu Fuujjj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA