Vreme čitanja: oko 2 min.

Tvrdi da je preminuo i vratio se u život nakon 7 minuta: Potpuno sam se odvojio od tela

Vreme čitanja: oko 2 min.

"U jednom trenutku sam putovao preko Meseca i mogao sam da vidim meteorite i sav prostor oko njih"

  • 0

Britanski glumac Šiv Greval progovorio je o svom neverovatnom iskustvu kada je, kako kaže, umro na sedam minuta, a zatim se vratio u život.

Ovaj šezdesetogodišnji muškarac prisetio se kako se 9. februara 2013. godine posle ručka susreo sa svojom suprugom Alison u blizini svoje kuće na jugoistoku Londona, kada je iznenada doživeo zastoj srca.

Kao prenosi "Njujork post", Alison je brzo pozvala pomoć, ali bilo je prekasno i srce mu je već stalo.

- Nekako sam znao da sam mrtav - priseća se glumac tog sedmominutnog iskustva : - Osećao sam da sam potpuno odvojen od svog tela. Kao da sam bio prazan, ali sam mogao da osetim emocije i šta se dešava. Nisam imao telo kao takvo. Pretpostavljam da je to pomalo kao plivanje kroz vodu. Osetio sam bestežinsko stanje i odvojenost od fizičkog sveta. U jednom trenutku sam putovao preko Meseca i mogao sam da vidim meteorite i sav prostor oko njih.

Greval ističe da je osećao kao da mu se nudi "čitav niz mogućnosti, različitih života i reinkarnacija".

- Nisam želeo da iskoristim različite izbore koji su bili ispred mene, jasno sam rekao da želim da se vratim svom telu, svom vremenu, supruzi i nastavim da živim životom kojim sam živeo - priseća se.

Hitna pomoć je kasnije stigla na mesto događaja i lekari su uspeli ponovo da pokrenu glumčevo srce. Ipak, odlučili su da ga stave u indukovanu komu na mesec dana, zbog cerebralne hipoksije, odnosno hroničnog nedostatka kiseonika u mozgu, što je dovelo do toga da danas ima epilepsiju.

Pri tom je podvrgnut i operaciji srca da bi dobio stent u glavnoj arteriji, za koju se ispostavilo da je potpuno začepljena.

Glumac je kasnije u umetnosti pronašao priliku da terapeutski istražuje iskustvo kroz koje je prošao i sada ima izložbu sa radovima koje je koristio da dokumentuje svoju smrt. Iako se nikada nije u potpunosti oporavio od tog traumatičnog događaja, kaže da je prevazilaženje smrti promenilo njegovu percepciju života.

- Setio sam se svega što se dogodilo kada mi je srce stalo i pokušao da to pretočim u umetnost - izjavio je na izložbi koju je simbolično nazvao "Ponovo rođen".

Opisujući sebe kao naučnika i prirodnog cinika, kaže da mu je iskustvo bliske smrti ojačalo veru u zagrobni život.

- Manje se plašim smrti, ali se istovremeno više plašim, jer sam shvatio koliko je dragoceno sve što imam u životu. Zato sam zahvalan što sam ovde, to je ojačalo moj životni nagon. Uvek sam mislio da je dobrota ključna i da pomaže ljudima da postanu bolji, a posle ovog iskustva to duboko osećam kao fundamentalnu istinu - zaključuje Greval.

(Telegraf.rs)

Video: "Ako poginem samo iskulirajte": Moćni Viking ponovo prkosio smrti skokom sa stene!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA