Vreme čitanja: oko 2 min.

Muž postao paranoičan, pa umislio da ga žena vara: Razlog tome je bio bolan

Vreme čitanja: oko 2 min.

Supruga je bila sve vreme uz njega i bila mu je najveća podrška

  • 0
Tumor na mozgu Foto: Shutterstock

Hema Hempton (37) i njen suprug Endi (54) tri godine su u braku i imaju četvoro dece. Njihov odnos je bio idiličan, a onda se jednog dana sve promenilo.

Naime, Endi je umislio da ga njegova Hema vara.

Ipak, mnogo lakše bi mu verovatno pala ta mogućnost od one koja je zapravo bila istinita. Ispostavilo se da ga je paranoja okupirala jer je imao smrtonosni tumor na mozgu.

Udaljio se od svoje porodice i pokazao neuobičajeno nezainteresovanost za njih, a uz to postao je zaboravan.

- Ubrzo nakon što nam se rodio sin u maju 2022. godine, primetila sam ogromne promene u ličnosti kod muža Endija. Primetila sam tako što sam ga zamolila da mu promeni pelenu, a on je odgovorio da ga boli glava i da moram ja to da uradim - kaže Hema, a prenosi "NY Post".

U početku je, priznaje ona, verovala da njen muž pokušava da se prilagodi novoj dinamici njihovog života i rastuće porodice, ali je ponašanje počelo da se pogoršava. Čak je pomislila da je on uopšte ne sluša i ne konstatuje.

- Stalno sam mu ukazivala na greške koje je pravio, a njegova paranoja ga je dovela do verovanje u stvari koje nisu istinite. Govorio je da zna da je sve u njegovoj glavi, ali misli nije mogao da zaustavi. Pomišljao je i da ga varam.

Otišli su kod lekara gde je Endiju dijagnostikovan kancerogen i agresivan tumor na mozgu. Upravo je on doveo do promena u ponašanju podstičući psihijatrijske simptome kao što su zabluda i konfuzija, što bi apsolutno moglo da objasni njegovo ponašanje.

On je krajem maja podvrgnut operaciji, a posle je usledio period kombinovane radioterapije i hemioterapije u trajanju od šest nedelja.

- Odmah posle operacije videla se promena u ponašanju i zaličio mi je na starog mog Endija. Svi smo se osećali bolje kada smo znali da postoji nešto treće što je krivo za njega, a ne on sam.

Trenutno prolazi kroz drugu rundu hemioterapija, a prijavio se i za sponzorisanu šetnju kako bi se prikupio novac za brizansku dobrotvornu organizaciju koja ima za cilj da pronađe lek za tumore na mozgu.

(Telegraf.rs)

Video: Italijanski doktori u Beogradu na najsavremeniji način odstranili tumor

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA