Vreme čitanja: oko 1 min.

"Moja beba je imala čudan simptom, a onda je dobila dijagnozu": Mama Ana preživljava torturu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svakom roditelju se svet ruši kada čuje strašne vesti

  • 0
Beba, bolesna beba Foto: Shutterstock

Nema ništa gore za roditelja nego kada s njegovim detetom nešto nije u redu.

Nažalost, Ana Holand je jedna od takvih mama. Naime, kada je na svet donela sina Fransisa, sve je bilo u najboljem redu. Međutim, posle samo šest nedelja ona je primetila čudne tragove. Uočila je da njen sin mnogo spava i bila je mišljenja da je to sasvim normalno za njegov uzrast, piše "Mirror".

Međutim, pošto je shvatila da spava više nego uobičajeno, odlučila je da odu kod lekara opšte prakse nakon što je dobio visoku temperaturu. Prvo su stručnjaci mislili da pati od sepse, ali posle nekoliko testova dobili su dijagnozu sa kojom je majka morala da se suoči - imao je akutnu mijeloidnu leukemiju, retki oblik raka kod dece. Tada je Frensis imao samo 15 nedelja.

Šansu da preživi imao je kroz operaciju transplatacije koštane srži. Donor je odgovara 100 odsto. Međutim, lekari više nisu bili sigurni šta mu je, posebno nisu više verovali da je rak jer ništa rizično nisu pronašli kod bebe u krvi.

- Nije imao drugih simptoma, samo su mu izlazili pečati po telu, glavi i stomaku, a onda bi nestali. Dobijao je i modrice, ali bi se sve brzo povuklo. Kada smo sobili dijagnozu, bili smo u rasulu. Ipak, kakav god da je odgovor, bolje i to nego da živimo u neznanju - rekla je mama Ana.

Mali Fransis je podvrgnut hemioterapiji koja traje 10 dana, a kada se to završi, biće i drugog kruga, a tek posle toga čeka ga transplatacija.

Malom Fransisu želimo brz oporavak i da kao pobednik izađe iz ove borbe.

(Telegraf.rs)

Video: Poražavajući podaci: Za godinu dana urađena je samo jedna transplantacija organa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA