Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko tokom ležanja i odmaranja čujete ovaj zvuk može biti alarmantno: Ukazuje na bolest srca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije dobro čuti ovaj zvuk dok ste u stanju mirovanja

  • 0
Bolest srca Foto: Shutterstock

Koronarna bolest nastaje kada je snabdevanje krvlju vašeg srca otežano zbog nakupljanja masti u koronarnim arterijama, a koje snabdevaju srce krvlju.

Od vitalnog je značaja da se čuvate i vodite računa o prevenciji, stoga je stručnjak ukazao na zvuk koji može biti indikacija da imate to stanje. Doktor Majkl Miler, profesor kardiovaskularne medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Merilend, rekao je da se bolest može manifestovati kroz "čudnu buku" koja se dešava kada idete na spavanje. Kaže da bi zvuk vašeg srca trebalo da bude nešto na šta treba da pazite.

Iako je ovo uobičajeno nakon bilo kog oblika vežbanja, može biti znak koronarne bolesti srca ako ga čujete dok se odmarate.

- Neki pacijenti sa glasnim neispravnim ventilom mogu da čuju zvuk svog ventila noću kada pokušavaju da zaspu - kaže doktor, kako piše "Mirror".

Dr Miler predlaže da ako čujete zvuk kada se opuštate, treba da razgovarate sa svojim lekarom opšte prakse. Postoji šansa da postoji još jedan razlog za to, kao što je nizak krvni pritisak, nizak nivo šećera u krvi, anemija, dehidracija ili bilo koji lek koji uzimate. Važno je da ga proverite da biste mogli da odredite uzrok.

(Telegraf.rs)

Video: Marko i Goran dele istu bolničku sobu i želju da žive: U grudima im kuca novo srce

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA