Vreme čitanja: oko 2 min.

Obolela je od raka, pa je sa mužem donela čudnu odluku: "Prijatelji misle da nismo normalni"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njena želja je samo da uživa u ostatku života

  • 0

Rejčel Stjuart je dijagnostifikovan rak dojke 2016. godine, kada je imala samo 47 godina. Lekari su joj ustanovili na skeniranju i biopsiji da je u pitanju stadijum 3 i da ima 30 odsto šanse da se vrati. Naprotiv, ima veće šanse za širenje nego za smanjenje.

- Iako su mi lekari rekli da mogu da se izvučem, svi smo bili u šoku - kaže.

Predviđena joj je hemioterapija od 18 nedelja tokom koje joj je opala kosa, bila je bolesna i umorna, ali su je bodrili studenti kojima je predavala hortikulturu.

Ubrzo je otišla na mastektomiju leve dojke (novembar 2017. godine), ali bez rekonstrukcije i dobila je pozitivne vesti. Lekari su verovali da su izvukli ceo rak u obliku dve kvržice. Njen izgled je bio izmenjen, ali njenom suprugu to nije smetalo.

- Moja porodica je strahovala da će rak da se širi i da ćemo prema njemu oblikovati naše živote, pa smo zato moj suprug Majk i ja rešili da okrenemo naše živote naglavačke unoseći radost i smeh. Rešili smo da kupimo kombi u kom se prevoze konji i otisnemo se na putovanje. Prijatelji se nikako s tom odlukom nisu slagali, a mi samo hoćemo da budemo srećni - kaže Rejčel, a piše "Telegraph".

Naime, kako kaže, otišli su na izložbu prenosnih vozila i ona se sa suprugom zapitala zašto ne bi živeli u jednom takvom? Život na otvorenom im je bio primamljiv, pošto nisu imali dece i nisu imali neke posebne obaveze.

Odustala je i od posla koji je radila od kuće i krenuli su na tromesečnu turneju po Irskoj.

- Gledali smo izlaske i zalaske sunca i pričali sa strancima. Obedovali smo na otvorenom i zaista nam je vreme bilo neverovatno. Ja sam pravila nakit, a Majk je prodavao na pultu koji smo napravili na kombiju - kaže Rejčel.

U junu je išla na drugu mastektomiju, a posle toga je usledio novi šoku - dijagnostikovana je kompresija kičme što je stavlja u nezavisan položaj i može je ostaviti paralizovanom, sve zato jer su joj sva pršljena zahvaćena rakom. Tada su rešili da se "presele" na čamac koji su ranije kupili jer joj je lakše da ide u krevet i generalno da se kreće.

I ne odustaju. I dalje planiraju da uživaju u životu i plan im je da obiđu Škotsku i sever Engleske i sigurno je da se neće vratiti u četiri zida.

(Telegraf.rs)

Video: Acibadem Bel Medic i International Womens Club organizovali panel koji edukuje o raku dojke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA