Vreme čitanja: oko 2 min.

Zamalo se otrovala ugljen-monoksidom zbog 5 sveća koje je držala upaljenim ceo dan u sobi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada se Mur prijavila u bolnicu, saznala je da joj je krvni pritisak previsok. Tamo su joj objasnili šta se desilo čim je pomenula sveće

  • 0
horoskop, zodijak, astrologija, sveće Foto: Pexels/Liya Zerya Konuş

Emi Mur, koja se zove @emimoore3 na TikTok-u, tvrdi da je paljenje pet mirisnih sveća u njenoj sobi u isto vreme, koje su gorele nekoliko sati, dovelo do trovanja ugljen-monoksidom, zbog čega je završila u bolnici.

- Nikada više neću kupiti mirisnu sveću, jer sam istraumirana - rekla je Mur za "The Post".

Kreatorka sadržaja podelila je svoje iskustvo u 3-minutnom "TikToku" koji je ove nedelje prikupio preko 830.000 pregleda.

- Upalila sam pet sveća, gorele su više od 10 sati u mojoj sobi sa zatvorenim vratima ceo dan, a ja sam ih ugasila i otišla da spavam te noći sa zatvorenim vratima - objasnila je Mur za "The Post".

Rekla je se osećala čudno dok je pokušavala da zatvori oči - kao da se prepolovila. Počela je da gubi svest i da čuje glasove. Mur je znala da je vreme da alarmira svoje roditelje, moleći ih da je odvedu u bolnicu.

Počela je da gubi pamćenje i da zaboravlja da govori, jer joj se jezik ukočio i utrnuo. Takođe je iskusila dehidraciju, zbunjenost, zamagljen/dvostruki vid, kratak dah, bol u grudima, vrtoglavicu i glavobolju.

Kada se Mur prijavila u bolnicu, saznala je da joj je krvni pritisak previsok. Tamo su joj objasnili šta se desilo čim je pomenula sveće.

@emymoore3 never buying a candle EVER again ♬ original sound - emy moore


Mur je rekla da je bila priključena za aparat za kiseonik nekoliko sati dok njeni simptomi nisu nestali. Zahvalna je Bogu što situacija nije bila gora po nju. Sada Mur savetuje druge da daju prioritet svom zdravlju.

- Samo mi se dopala prijatna atmosfera i želela sam da postavim ambijent. Ali nisam nameravala da ih ostavim da gore tako dugo - rekla je ona nakon što su je napali u komentarima zbog toga što nije razmišljala ni o čemu.

Istraživačica iz Australije dr Svetlana Stevanović, profesorka na Univerzitetu Dikin, takođe upozorava na paljenje mirisnih sveća, jer bi mogle da zagade domove toksičnim hemikalijama.

- Sveće i svi mirisi koji se emituju... povezani su sa emisijom isparljivih organskih jedinjenja, kao i sitnih čestica koje ostaju u vazduhu - objasnila je Stevanović lokalnom australijskom izdanju "7News" ranije ove godine, dodajući da proces sagorevanja oslobađa čestice koje idu direktno u naša pluća.

- Dobro je utvrđeno da to izaziva niz različitih negativnih efekata na zdravlje - rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Video: Alarmantno: Sve više dece se truje lekovima, pojavila se nova droga za silovanje!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA