Vreme čitanja: oko 2 min.

"Rak mi je spasio život": Džulija je posle dijagnoze rešila da promeni gotovo sve kod sebe

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve je počelo od sitnih stvari

  • 0
Julia Bradbury Foto: David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Džulija Bredberi (53) se borila protiv raka dojke, pošasti koja napada žene i iz koje se uglavnom one i izvuku ako se otkrije na vreme. Srećom, Džulija je uspela da se spasi i celu svoju priču pretoči u knjigu u audio verziji pod nazivom "Šetaj srećno".

Nikome nije lako kada čuje od lekara da se bori sa najgorom bolešću, ali je ona smogla snage da posle perioda tuge uspe da se digne na noge.

- Bilo je trenutaka kada sam samo grcala u suzama, ali sam znala da moram uzeti malo vremena za sebe - rekla je Džulija, prenosi "Express".

Dve godine posle dijagnostifikovanja raka dojke i otklanjanja istih, odnosno mastektomije, Džulija je pokrenula svoj podkast koji podržava dobrotvorna organizacija za mentalno zdravlje i koji podstiče ljude da pričaju o mentalnom zdravlju i o onome sa čime se susreću.

U ovom podkastu je Džulija otkrila sa čime se sve borila ali i da joj je sve to pomoglo da promeni svoj život - nabolje. Konkretno je mislila na primenu načina života od spavanja do ishrane ali i fizičke aktivnosti i tvrdi:

- Rak mi je spasio život jer me je naterao da razmislim o svom zdravlju i poboljšam ga.

Priznaje da se borila sa mentalnim i emocionalnim ožiljcima kojima je trebalo vreme da zaraste.

- Dijagnoza raka te zauvek menja jer neminovno pogledate smrti u oči i počnete da razmišljate koliko vam je dana ostalo na Zemlji. To je nešto kroz šta morate emocionalno da radite. Više razmišljam o stvarima koje imam nego o onima koje nemam - rekla je Džulija.

Utehu je pronašla u vežbanju u prirodi, a posle endometrioze (bolne menstruacije i tokom odnosa), rečeno joj je da neće postati mama. Međutim, verovala je u svoje telo i da je sposobna da se sa time izbori i tako je Džulija danas mama dečaka Zefira (12) i bliznakinja Ksante i Zene (8) sa kojima uživa zajedno sa suprugom.

Promenila je ishranu i za doručak jede samo povrće kuvano na pari, a krenula je i u preduzetničke vode pa je tako dizajnirala šešir i flaše koje mogu da se kupe na internetu i čiji prihod ide za pomoć ženama koje se bore sa istim problemom kao i ona.

Nažalost, lekari su joj rekli da postoji 28% šanse da se rak vrati, pa Džulija uživa maksimalno svom životu, uzimajući od njega maksimum.

(Telegraf.rs)

Video: Acibadem Bel Medic i International Womens Club organizovali panel koji edukuje o raku dojke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA