Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena otkrila trik koji joj pomaže prilikom prehlade i bola u grlu: Imate li ovu biljku u kući?

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deluje i antivirusno i protivupalno

  • 1
karanfilić, eugenol Foto: Shutterstock

Jedna žena je podelila vrhunski trik na "TikToku", koji primenjuje kada ima upalu grla.

Kratorka sadržaja Loren je rekla korisnicima "TikToka" da se karanfilić može koristiti kao pomoć pri zaustavljanju prehlade.

Ona je za ovaj trik čula od prijatelja koji je za ovu tajnu čuo od jedne starije žene iz Japana.

Loren je to isprobala i sama, i odlučila je da ovaj trik podeli sa drugim korisnicima nakon što joj je navodno pomogao da se oseća bolje kada je imala upalu grla. Video je postao viralan i izazvao je mnogo komentara.

@laurenkissee This seriously WORKS! I first heard of this natural remedy for sore throats and colds from a friend who had been told by an older lady raised in Japan that this was a natural remedy she grew up with and worked every time. My friend said it worked so well for her that she had to share it with me. I knew cloves were good for you but didnt know just how amazing they were for the immune system. I did my own research and tried it for myself and im here to tell you that this completely alleviated my sore throat in 30 mins! I do this 2-3x a day if my body is fighting a cold. Try it for yourself and let me know how it works! As always— never giving medical advice, just sharing my own wellness journey! #naturalremedy #naturalremedieswork #naturalremediesthatwork #sorethroatremedy #clovesforladies #coldremedies #coldremedyhack ♬ original sound - Lauren Kissee

Loren je objasnila da je stvar u tome što ona napravi čaj od karanfilića, stavljanjem pet ili šest cvetova u šolju, preko kojih nalije vodu i sačeka 15 minuta da se natope. Onda treba da se popije, a nakon toga treba sažvakati karanfilić.

Njegov ukus je lep i nećete imati problem sa time, kaže.

Karanfilić sadrži eugenol, kariofilen, i tanin, supstance koje i pojedinačno, a naročito udruženo imaju snažno antimikrobno dejstvo. To znači da karanfilić može biti efikasna pomoć u borbi protiv virusa, bakterija, gljivica, i parazita.

Karanfilić se može koristiti i kao čaj i to najčešće kao pomoć pri tretiranju kašlja, prehlade i gripa, kao i u slučajevima jakih glavobolja, kostobolje i reume, piše "E klinika".

(Telegraf.rs)

Video: Golubović: Povećan broj pregleda dece zbog respiratornih infekcija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA