Vreme čitanja: oko 3 min.

"Izgubila sam ljubav života zbog greške lekara, više nikome ne mogu da verujem"

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Neverovatna ljubavna priča

  • 0
Krevet bolnica pacijent Foto: Shutterstock

Kada osetimo neke zdravstvene tegobe, javljamo se lekaru koji nas dalje upućuje na analize i provere. Ali nažalost, postoje situacije kada ni stručnjaci ne mogu da otkriju pravi razlog našeg stanja, pa se dese i greške.

To se desilo i Stjuartu i njegovoj ženi Džesiki.

Ona tvrdi da je ostala bez partnera koji je bolovao od raka pankreasa nakon što lekari nisu uspeli na vreme da prepoznaju znake upozorenja i time mu omoguće bolje lečenje, piše "The Telegraph".

Džesika je upoznala Stjuarta 2020. godine, preko aplikacije za upoznavanje, dok je trajala pandemija koroina virusa. Ono što ju je privuklo jeste što je on, kao i ona, volepo baštovanstvo. Stupila je u kontakt sa njim, u prvih nekoliko nedelja su razmenjivali poruke, pa su se vrlo brzo i dogovorili da se upoznaju. Odmah je između njih "proradila" hemija, iako su bili u petoj deceniji - ona je imala 42, a on u tom trenutku 43 godine.

Veza je išla svojim prirodnim tokom, a već 2022. godine se on doselio kod nje. Ipak, ta godina, umesto da im bude jedna od lepših, bila je godina u kojoj ih je zadesila stravična sudbina.

- On je u aprilu osetio bolove u leđima i stomaku, ali nismo pridavali mnogo značaja misleći da je samo napregao mišiće tokom selidbe i dizanja stvari. Probali smo masaže i on je posetio lekara opšte prakse koji mu je prepisao lekove protiv bolova - kaže Džesika.

Posle nebrojeno mnogo odlazaka kod lekara, konačno je otišao skener čije je rezultate dobio posle tri nedelje. Oni su pokazali da je imao "atrofirani" pankreas, odnosno da je bio manje veličine nego što treba. Zanimljivo, lekar je rekao da to nije razlog za brigu, ali ga je ipak uputio na magnetnu rezonancu.

Istovremeno, Stjuart je počeo da gubi na težini. Dijagnostikovan mu je dijabetes tipa 25, što ga je iznenadilo jer je oduvek bio fizički aktivan. Kasnije je otkrio da ima dijabetes tipa 3c koji je inače povezan sa oštećenjem pankreasa, ali to niko nije razmotrio.

Da su otkrili šta je uzrok, lekar bi ga ostavio dve nedelje u bolnici i pratili bi njegovo stanje sa rakom pankreasa. Ono što ih je dodatno "odbilo" od te dijagnoze jesu godine - većina ljudi koji boluju od raka pankreasa su dosta stariji, pa je njegova ozbiljnost situacije potpuno zanemarena.

Nažalost, do odlaska na magentnu rezonancu su čekali četiri meseca, pa su ponovo čekali tri nedelje do rezultate i na kraju su odlučili da odu privatno. Privatni doktor je imao njegove rezultate skenera ali ne i magnetne rezonance, ali mu je to bilo dovoljno da shvati da ima rak pankreasa. Govorio je o metastazama na jetri i oko arterija.

Pošto je otišao privatno, stvari su se brže odvijale, pa je ubrzo dobio odgovor da se rak pankreasa nalazi u četvrtoj fazi. Lekar je rekao da ne može da se podvrgne operaciji, ali da će ići na hemioterapiju koja može da ga umanji.

Nažalost, posle meseci i meseci borbe on je izgubio bitku početkom februara ove godine.

- Tada sam se skroz promenila i osećala sam se da nikome ne mogu da verujem. Volela bih da smo imali više zajedničkog vremena - rekla je Džesika.

(Telegraf.rs)

Video: Nišlijka dva puta pobedila opaku bolest

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA