Vreme čitanja: oko 6 min.

Introlab - Vaš Partner za Laboratorijske Analize u Beogradu

A. V.

Vreme čitanja: oko 6 min.

Zahvaljujući napretku u medicinskoj tehnologiji, laboratorije Beograd danas nude hiljade različitih vrsta analiza, počevši od biohemijskih, do mikrobioloških, genetičkih i mnogih drugih. S obzirom na veliki izbor dostupnih testova, pa i ustanova u kojima je iste moguće uraditi, postavlja se pitanje: kako izabrati odgovarajuću laboratoriju?

  • 0
IntroLab Foto: Promo/ Introlab

IntroLab Laboratorija Beograd, na adresi Južni Bulevar 116, pokazala se kao izbor broj 1 velikog broja građana. Poseta ovoj ustanovi se preporučuje kako onima sa uputom lekara, tako i onima koji bi želeli da preventivno provere stanje svog organizma. Na ovaj način se lekarima otvara mogućnost da na vreme postave dijagnozu određenih oboljenja, što u velikom broju slučajeva doprinosi kraćem i lakšem lečenju. Takođe, u kontekstu ozbiljnih bolesti, preventivna laboratorijska dijagnostika može biti ključni faktor u očuvanju zdravlja i poboljšanju kvaliteta života.

U čemu leži prednost ove privatne laboratorije Beograd?

Za razliku od državnih ustanova, gde termin za pojedine dijagnostičke analize nije moguće dobiti mesecima, odlaskom u laboratoriju IntroLab dobijate mogućnost da sve laboratorijske analize uradite koliko odmah. Čekanja gotovo da nema, a ukoliko ga pak bude, svedeno je na svega nekoliko minuta. Uz to, ova laboratorija se odlikuje osobljem koje svakom pacijentu pristupa individualno, na ljubazan i human način. Njihov cilj je da iskustvo svakog pacijenta učine što bezbrižnijim, čime se doprinosi njihovom zadovoljstvu i poverenju u usluge koje im se pružaju. Takođe, tu su i uvek dostupni biohemičar i genetičar, koji sa zadovoljstvom odgovaraju na sva pitanja i nedoumice pacijenata. Za one koji nisu sasvim sigurni u odabir analiza, tu su i da daju stručni savet i preporuku.

-Posle mnogo preporuka, odlučila sam da posetim IntroLab laboratoriju i nisam se pokajala. Osoblje je bilo izuzetno ljubazno i profesionalno, a rezultati su bili gotovi veoma brzo. Posebno sam bila impresionirana pažnjom koju su poklonili mom detetu. Uopšte nismo morali da dajemo krv na analizu, već je tehničar uzeo samo bris. Sve je bilo gotovo pre nego što smo i shvatili, bez suza i straha. Zato toplo preporučujem IntroLab, naročito roditeljima male dece koji znaju koliko je komplikovano objasniti detetu da vađenje krvi nije ništa strašno - Jovana R.

IntroLab Foto: Promo/ Introlab

Još jedna prednost koja ide u korist ove privatne ustanove je njeno duže radno vreme u odnosu na svoje državne pandane. To znači da, ukoliko vas obaveze sprečavaju da pojedine analize iz krvi, urina, ili neke druge, uradite ujutru, iste možete uraditi u toku popodnevnih časova. Naravno, pod uslovom da one to dozvoljavaju. Osim toga, po rezultate ne morate dolaziti lično. Ukoliko osoblju laboratorije ostavite svoju imejl adresu, ishod testiranja će vam biti poslat putem mejla u najkraćem roku, što vam dalje pruža mogućnost da rezultate uz samo nekoliko klikova prosledite svom lekaru.

Pored visokokvalitetnih usluga i brzih rezultata, pacijenti imaju mogućnost da potrebne testove vrše po pristupačnim cenama. Stalne mušterije, zatim deca sa posebnim potrebama, penzioneri, studenti, trudnice, kao i osobe sa invaliditetom, uživaju i posebne popuste.

Sama atmosfera u sklopu IntroLab laboratorije u Beogradu je pažljivo osmišljena kako bi se pacijenti osećali što udobnije i opuštenije. U prostorijama gde se obavlja uzorkovanje, posebna pažnja je posvećena pružanju osećaja privatnosti i sigurnosti. Na ovaj način je proces vađenja krvi i uzimanja drugih uzoraka znatno olakšan.

Koje analize su na raspolaganju pacijentima?

Ukoliko vam je Južni Bulevar u blizini, a u potrazi ste za sveobuhvatnom laboratorijskom dijagnostikom, IntroLab Laboratorija Beograd je pravo mesto za vas. Njenim pacijentima su na raspolaganju, između ostalog:

Biohemijske analize, od kojih je najzastupljenija analiza kompletne krvne slike. Nimalo pošteđena nije ni analiza polnih hormona, kao ni analiza hormona štitne žlezde. Mikrobiološke analize, pomoću kojih se ispituje prisustvo i vrsta mikroorganizama koji izazivaju infekciju, počevši od virusa i bakterija, do gljivica i parazita. Tumor markeri, koji služe za utvrđivanje prisustva ćelija raka. Genetičke analize, uz koje se dobija kompletan uvid u genetički profil pacijenata. One omogućavaju genetičarima da otkriju nasledne abnormalnosti, sklonosti ka određenim bolestima, kao i promene u genima i hromozomima.

Jedinstvene genetičke analize

IntroLab laboratorija poseban akcenat stavlja na genetičke analize kakve nije moguće uraditi u ostalim ustanovama ovog tipa. U poslednje vreme je, među trudnicama, ali i onima sa pozitivnom anamnezom na trombove, naročito popularna analiza pomoću koje se dijagnostifikuju nasledne trombofilije. Ovim testom je obuhvaćen znatno veći broj gena u odnosu na onaj koji je u ponudi konkurenata. Sam test je neophodno uraditi i pre početka uzimanja kontraceptivnih pilula, jer iste mogu biti opasne po žene koje imaju mutaciju nekog od obuhvaćenih gena. Naravno, sama analiza ovog tipa ne bi bila od preteranog značaja da IntroLab uz nju ne nudi personalizovani zaključak genetičara. U sklopu zaključka se nalazi detaljno objašnjenje dobijenih rezultata, pomoću kojih posetioci mogu bolje da razumeju svoje zdravstveno stanje i preduzmu neophodne korake ka boljitku.

Uz laboratorijske dijagnostike trombofilija, ova laboratorija u Beogradu muškarcima nudi mogućnost da se testiraju na polno prenosive bolesti na lak i lagodan način: pomoću uzorka urina ili ejakulata. Standardno uzimanje brisa za ovu vrstu testiranja je izuzetno neprijatno za jači pol. Međutim, s obzirom da za prikupljanje ovakvih uzoraka nije potrebna asistencija stručnjaka, oni isti mogu da prikupe kod kuće, čime je nelagodnost u potpunosti eliminisana. Nakon toga, potrebno je samo da ga donesu u laboratoriji na dalju analizu.

IntroLab Foto: Promo/ Introlab

Vrhunska briga o najmlađima

Pored brige o zdravlju odraslih, ova ustanova posvećuje posebnu pažnju najmlađima. Vađenje krvi iz vene, na primer, je nešto što mališanima predstavlja najveći bauk. Srećom, ono nije uslov za dobijanje pouzdanih rezultata. Zahvaljujući upotrebi savremene tehnologije i stručnosti profesionalnog tima koji čini ovu ustanovu na Vračaru, omogućeno je potpuno bezbolno uzimanje uzorka za širok spektar genetičkih analiza virusa, poput Varičela virusa, Epštajn bar virusa, Parvo B19 virusa, Citomegalovirusa, i drugih. Uzorci se mogu uzeti iz brisa, urina ili fecesa, što je posebno pogodno za decu jer se izbegava invazivnost i neprijatnost povezana sa vađenjem krvi. IntroLab sa lakoćom prilagođava i standardne usluge najmlađima, te u svojoj ponudi ima i Dečiji panel u koji spadaju testovi neophodni za njihovu sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu.

Kako se pripremiti za analize?

Pre odlaska u laboratoriju, mnogi su u nedoumici da li je posebna priprema potrebna ili ne. Odgovor je: zavisi. Na primer, pojedine analize krvi, kao što je analiza šećera u krvi ili test intolerancije na glukozu, zahtevaju višečasovni post pre uzimanja uzorka. Na sličan način, postoje analize urina za koje je potrebno prikupiti porciju prve jutarnje mokraće. Međutim, postoje i testovi koji nemaju specifične ''zahteve''. Ukoliko niste sigurni da li je za test koji vama treba potrebna posebna priprema, obratite se stručnjacima laboratorije u kojoj se vrši uzorkovanje. Oni će vas rado uputiti u to o kakvoj je pripremi reč i da li je uopšte ima.

Dok se vađenje krvi obavlja striktno od strane medicinski kvalifikovanih osoba, za pojedine analize uzorkovanje možete obaviti i sami. Način prikupljanja uzorka i njegovo čuvanje do dostavljanja u laboratoriju će zavisiti od toga o kakvom je uzorku reč. Naravno, i ovde je bitno pratiti smernice dobijene od strane iskusnog osoblja kako ne bi došlo do nenamerne kontaminacije biološkog materijala. IntroLab tim, na čelu sa iskusnim genetičarem, biohemičarem i ostalim kolegama, je tu za sve konsultacije u pogledu odabira analiza, ali i za stručnu interpretaciju istih.

Posetite prostorije IntroLab laboratorije u samom srcu Beograda i uverite se u profesionalnost, preciznost i brigu koju ona pruža svojim pacijentima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA