≫ 

Svakog dana je jeo KILOGRAM SLANINE - nećete verovati koliko je SMRŠAO! (FOTO)

Unos masti u organizam nije opasan za stvaranje masnih naslaga, već unos ugljenih hidrata, poručuju stručnjaci. Upravo zato je slanina važan sastojak za sve koji planiraju da pre leta dovedu liniju u red

  • 4

U želji da se zdravije i kvalitetnije hrani, Den Kvibel odlučio je da u oktobru 2015. godine pređe na dijetu i jede samo slaninu. Ne samo da je smršao 10 kilograma, već je i znatno smanjio obim struka.

 SLANINA-DIJETA: Jedite je i smršaćete 5 kilograma za 10 dana!

OSTAVITE SVE ŠTO RADITE: Oni će vas plaćati da jedete slaninu ceo dan!

Dijeta sa salninom, verovali ili ne, pomogla mu je da smanji krvni pritisak, poboljša nivo holesterola i stanje jatre. Pored toga, ovaj eksperiment doneo mu je još neke promene - imao je mnogo više energije i mogao je duže da vežba u teretani. Doktorka nije mogla da veruje kada je videla rezultate testa.

- Ne znam šta da kažem, osim da nastavi da radi to što je do sada radio - bio je savet zbunjene doktorke.

A post shared by Dan Quibell (@thebaconexperiment) on

Konačno je mogao da kaže zbogom lakoj ishrani zasnovanoj na povrću i voću, koju mnogi nutricionisti preporučuju. Počeo je sa keljom, a završio na slaninici. Izbacio je iz ishrane hleb, što mu nije palo lako, ali je ljubav prema slanini sve nadomestila.

A post shared by Dan Quibell (@thebaconexperiment) on

- Više se na budim gladan svako jutro. Mogu da izguram pola dana i onda napravim doručak kada imam vremena - rekao je Kvibel.

Ipak, ova dijeta ima i nedostatke, poseno za dijabtičare. Slanina je lišena vitamina C i drugih antioksidanata koji smanjuju zapaljenje i rizik od hroničnih bolesti," to može dovesti do povećanja krvnog pritiska i opasnost od moždanog udara.

A post shared by Dan Quibell (@thebaconexperiment) on

Kod ove dijete izuzetno je važno uzimati dodatke ishrani. Den je koristio suplimnete magnezijuma i kalijum hlorida da izbegao simptome koji proističu konzumiranjem samo slanine - grčevi nogu i napad gihta.

Za kraj "kralj slanine" otkriva tajnu - moraćete da zaboravite na tiganj i ovu namirnicu spremate samo u rerni, koju ćete podgrejati 40 minuta na 350 stepeni.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    25. maj 2017 | 08:55

    Pa moja rerna ima najvise250 stepeni.

  • draleRS

    25. maj 2017 | 11:19

    podgrejati 40 minuta na 350 stepeni,od kilogram slanine na toj temperaturi ostane jedno 100 grama

  • ma hajde

    25. maj 2017 | 13:53

    Da je cak i to 350 farenhajta sto je 175 Celzijusa za 40 minuta bi se ugljenisalo. Ala ovde neko lagi i to mnogo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA