DANAS NAM STIŽE PROLEĆE: Čestitamo svima Praznik sreće! (VIDEO)

Danas je prvi dan mnogima najdražeg godišnjeg doba u godini, proleća. Zato nije ni čudo što se baš ovog datuma slavi i Međunarodni dan sreće

  • 1

S obzirom na to da će danas biti prijatan i mahom sunčan dan, a proleće stiže večeras u 23 sata i 45 minuta, želimo da vam poželimo da vas lepo vreme i super raspoloženje prate i ubuduće.

KAKO ĆE MISTIČNI PETAK UTICATI NA NAS? Tri neverovatne kosmičke pojave desiće se tokom ISTE noći!

Uostalom, danas se širom planete obeležava Svetski dan sreće, praznik koji nas podseća da, pored svih muka i problema, u životu treba i uživati, i to punim plućima!

Pošto je poznato da sreću čine male stvari, mi vam donosimo nekoliko motivišućih predloga, ali i muzičku listu, kojima možete da ulepšate vreme kako sebi, tako i svojim najdražima.

Idite u šetnju

Ako se osećate tužno ili depresivno, pravi je trenutak da malo razbistrite glavu na svežem vazduhu. Ostavite telefon, tablet i ostala moderna sokoćala kod kuće i zaputite se do obližnjeg parkića, reke ili livade. Sunce i napupelo drveće učiniće čuda!

Spremite svoje omiljeno jelo

Naši stari su znali da put do srca ide preko stomaka. Ne mora to uvek da bude zadovoljavanje apetita nekog drugog. Častite sami sebe najdražom hranom i uživajte u svakom zalogaju, sklupčani na kauču.

Naspavajte se

Lezite u krevet nešto ranije, recimo oko 10 uveče. Ako se budete dobro naspavali, sutra ćete biti daleko manje nervozni i puni elana da obavite sve što se mora.

Jeste li za kaficu ili možda pivce?

Nađite se s prijateljem ili prijateljicom za koje u poslednje vreme niste imali vremena i uz priču nadoknadite sve propušteno.

Bez striktnih planova za vikend

Zaboravite na strogo planiranje svake sekunde vaših slobodnih dana. Opustite se i radite samo ono što vam se u tom trenutku radi. Od lenčarenja niko nije umro.

Razmazite se

Častite sebe novom frizurom ili odlaskom na pedikir. Mali beauty rituali učiniće da se osećate mnogo bolje.

Pročitajte dobru knjigu

Svratite do knjižare i bibilioteke i uzmite neku knjigu koju ste odavno želeli da pročitate ili neki novi naslov po preporuci prijatelja ili knjižara. Ništa bolje ne opušta od uranjanja u izmaštani svet.

Posetite familiju

Ljudi koji su korenima povezani sa članovima svoje porodice bolje se snalaze u životu. Uostalom, nema ničeg boljeg od mamine kuhinje, ali nisu na odmet ni tečine dogodovštine iz mladosti.

Napravite listu stvari na kojima ste zahvalni

Da, kriza je i toliko se loših stvari dešava ovde gde živimo. Ipak, pokušajte da sagledate stvari iz druge perspektive. Svetlih tačaka u vašem životu zasigurno ima.

Obucite svoju omiljenu kombinaciju

Kada nosite ono što volite, to će vam podići samopouzdanje. Nije važno da to budu stvari po poslednjoj modi. Izvucite s dna ormara neke komade u kojima ste se u prošlosti lepo proveli i ima da procvetate!

Ručajte u parku

Umesto u prenatrpanoj menzi na vašem radnom mestu, radije pojedite svoj obrok u društvu par dragih kolega ili koleginica negde u prirodi.

Vežbajte

Partija basketa s ortacima ili neke druge fizičke aktivnosti učiniće čuda za vaše hormone, a pritom ćete posle spavati kao top i biti u formi.

Svratite do omiljene kafane

Bilo da ćete popiti piće-dva ili naručiti neko jelo, vaše raspoloženje će se vinuti u nebesa.

Kupite nekome poklon

Ne mora to da bude ništa skupo, već samo nešto čime ćete dragoj osobi pokazati da mislite na nju.

Pomozite drugome

Ponesite nekoj baki torbu s pijace, dobacite deci iz kraja loptu, promenite komšinici osigurač... Sve su ovo sitnice zbog kojih ćete se i sami osećati bolje.

Isplanirajte mini-odmor

Približavaju se uskršnji i prvomajski praznici. Pokušajte da osmislite kako da ih, u skladu s mogućnostima, provedete što zabavnije.

Idite na plivanje

Kažu da ništa bolje ne odmara našu dušu i um od brčkanja u vodi.

Posvetite se svom hobiju

Volite da slikate, gledate filmove, sakupljate markice...? Kad ste poslednji put to radili?

Pročistite Fejsbuk listu

Sve one “prijatelje” koji šire negativnu energiju jednostavno obrišite ili ih makar sklonite da se ne vide njihove objave u vašem feedu

Vodite ljubav

Ako ijedna stavka podiže naše raspoloženje i podstiče sreću, to je seks. Zato, uživajte u svakom dodiru!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA