REMEK DELO: Dve godine pravio virtuelni grad. Pogledajte kako izgleda (FOTO) (VIDEO)

Igrica Minecraft je neverovatno popularna, a 19-godišnji student iz Denvera napravio je svoj grad po uzoru na Njujork kojem je dao ime Titan City. Ovaj virtuelni grad napravljen je za Xbox 360 verziju popularne igre

  • 3

Dankan Parselsu, student iz Denvera, je u poularnoj igrici Minecraft napravio virtuelni grad pod imenom Titan. Za realizaciju njegove ideje bilo mu je potrebno dve godine. Titan City je napravljen od 4.5 miliona "minecraft" blokova i sadrži 96 objekata.

Ovaj 19-godišnjak kaže da je na ovom projektu radio dve godine po pet sati nedeljno, a za prvu zgradu u njegovom gradu, virtuelna verzija Svetskog trgovinskog centra, potrošio je 18 meseci. Dankan kaže da Titan na predstavlja kopiju Njujorka, već da je samo inspirisan "Velikom jabukom".

Titan City je napravljen za Xbox 360 verziju Minecraft-a, ali je student iz Denvera sada prilagođava i za PC verziju igrice, što će mu omogućiti da napravi stadio i aerodrom.

- Oduvek sam voleo arhitekturu, a omiljeni mi je viktorijanski stil. Ceo projekat sam radio u tajnosti, to vam je kao da vodite dvostruki život, ali sad su ljudi saznali čime sam se bavio poslednje dve godine – kaže Dankan.

Titan City je veoma dobro prihvaćen kod igrača ove video igre.

Prema poslednjim podacima iz februara 2014. godine, broj igrača je porastao na 100 miliona, a softverski gigant Microsoft je kupio ovu video igru od Minecraft studija u Mojangu za 2.5 milijardu dolara.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA