DOSADIO VAM JE iPHONE? Google napravio vodič za sve one koji hoće da pređu na Android

Na sajtu možete saznati kako da prebacite svoje fotografije, muziku i druge lične podatke na telefon ili tablet koji radi na Androidu

  • 18

Google je napravio sajt pod imenom Switch koji za cilj ima samo jednu stvar - da edukuje korisnike iPhone-a i iPad-a koji žele da pređu na Android kako to da učine na najlakši mogući način.

Ovaj sajt je u suštini priručnik za korisnike Apple-ovih uređaja. Uz pomoć njega možete saznati kako da prebacite svoje fotografije, muziku i druge lične podatke na telefon ili tablet koji radi na Androidu, kao i kako da podesite e-mail i pronađete aplikacije koje ste koristili na iOS operativnom sistemu.

Novim sajt Google jasno udara na Apple.

Dva giganta u poslednjih nekoliko godina vode rat i borbu za korisnike. Apple je na jednoj konferenciji za novinare je jasno prozivao Google zbog loše fragmentacije, ističući da njihova Android platforma ima problema sa prebacivanjem svih korisnika na jednu verziju operativnog sistema. Internet gigant se u međuvremenu fokusira na druge benefite Androida i funkcije za koje veruje da će ga istaći iz mase.

Android zauzima 51 odsto američkog tržišta kada je reč o platformi za pametne telefone, dok je Apple na drugom mestu sa 42 odsto. Div iz Kupertina je prošlog meseca takođe objavio sopstveno upustvo za one koji hoće da sa Androida pređu na iOS.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA