DA LI ĆE BITI NAJBOLJI DO SADA? Evo šta možemo očekivati od iPhone-a 6S i 6S Plus (FOTO)

Nova generacija iPhone-a koja se pojavila u septembru opravdala je očekivanja kod većine korisnika. Tri meseca kasnije vreme je da se okrenemo njihovim naslednicima, i vidimo šta nam je kompanija Apple spremila za sledeću godinu

  • 12

iPhone 6 i 6 Plus pojavili su se u septembru i "zapalili" svetsku javnost i fanoveNovi iPhone-i opravdali su očekivanja korisnika, što pokazuje i činjenica da je za samo 24 sata nakon što je prodaja počela, prodato više od 10 miliona primeraka.

Nepuna tri meseca kasnije počele su da se pojavljuju informacije o novim modelima, tačnije 6S i 6S Plus. Evo šta se do sada zna o novoj generaciji jednog od najpopularnijih pametnih telefona na svetu.

KADA ĆE SE POJAVITI?

Kompanija Apple nove modele svake godine objavljuje u septembru. Već nekoliko godina u nazad vidimo veliki napredak svaki put kada se pojavi model sa oznakom S. Na primer, u septembru 2012. pojavio se iPhone 5, dok se se narednog septembra pojavili poboljšani 5S i 5S.

Ukoliko se gigant iz Kupertina bude pridržavao dosadašnjih pravila, iPhone 6S i 6S Plus možemo očekivati u septembru 2015. godine.

KAKO ĆE SE ZVATI?

Ukoliko Apple nastavi ovim putem, pretpostavljamo da će zadržati manju i veću verziju svog smartfona, što znači da bi po pravilu novi modeli trebalo da se zovu iPhone 6S i iPhone 6S Plus.

Međutim, postoje glasine da će div iz Kupertina odbaciti slovo "S" u svojim novim modelima. Iz tog razloga, moguće je da će se novi modeli zvati iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

KOJE NOVE FUNKCIJE MOŽEMO DA OČEKUJEMO?

Prema glasinama koje kruže internetom, novi iPhone će doživeti drastičan napredak kada je kamera u pitanju. Bloger Džon Gruber je otkrio da će zadnja kamera navodno imati "čudni sistem od dva sočiva" koji će praviti fotografije DSLR kvaliteta.

Poboljšanje je gotovo sigurno, s obzirom da "Šestice" i dalje koriste senzore od osam megapiksela, dok konkurencija kao što je Samsung Galaxy S5 ima senzor od 16 megapiksela. Za sada nije poznato na šta se tačno odnosi "čudan sistem od dva sočiva" koje poznati bloger pominje.

Još jedna očekivana funkcija je bežično punjenje uređaja. Ova mogućnost je već najavljena kao deo Apple Watch pametnog sata, pa je gotovo sigurno da će se ona pojaviti i na telefonima ove kompanije.

Safirni ekran koji je otporan čak i na grebanje nožem je još jedna moguća nadogradnja. Nažalost, ovaj ekran nije ugledao svetlost dana na postojećim modelima zbog problema sa proizvodnjom, ali će to po svemu sudeći biti rešeno uskoro. Spominje se i da bi iPhone 6S i 6S Plus mogli da imaju i novi procesor A9, kojeg će proizvoditi Samsung. On će biti manji, brži i energetski efikasniji.

KAKO ĆE IZGLEDATI?

Novi iPhone-i će verovatno dosta podsećati na trenutne, jer će najveća promena zapravo biti "ispod haube". Međutim, Apple ume da iznenadi, pa ćemo videti da li će tako biti i ovog puta kada je reč o izgledu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    1. decembar 2014 | 15:40

    Ne podnosim Apple kao kompaniju, ali im skidam kapu za marketing. Samo sto je izasao nov model vec krece prica o sledecem!!! Sad cemo 10 meseci da slusamo bajke i prepucavanja klanova - Apple vs Samsung :)

  • T. Укопников

    1. decembar 2014 | 18:51

    Telefon je katastrofalan. Pročitajte kritike svetski priznatih sajtova. Ukoliko ubrzo ne izbace nešto novo da pokrije ovu bruku, čeka ih sudbina Nokie jer je Microsoft već u pregovorima sa najvećim akcionarima oko otkupa vecinskog dela "diva iz Kupertina"

  • lea

    1. decembar 2014 | 15:26

    Koliko košta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA