DECA ĆE GA OBOŽAVATI: Google predstavio pametnog plišanog medu!

Na crtežu, koji je uz patent objavilo američko telo za dodeljivanje patenata US PTO, prikazana je igračka koja liči na plišanog medu i zeku sa mikrofonima u ušima, kamerama u očima, zvučnicima u ustima i motorom u vratu

  • 1

Američki veb gigant Google patentirao je u SAD inteligentne igračke u obliku plišanog mede i zeke. Radi se o igračkama koje mogu da registruju prisustvo ljudi u prostoriji i upravljaju elektronskim uređajima na zahtev.

NE MOŽETE SE SAKRITI: Šokiraćete se kada vidite šta sve Google zna o vama!

Na crtežu, koji je uz patent objavilo američko telo za dodeljivanje patenata US PTO (US Patent and trademark office), prikazana je igračka koja liči na plišanog medu i zeku sa mikrofonima u ušima, kamerama u očima, zvučnicima u ustima i motorom u vratu.

Medvedić se može stisnuti uz sebe, a da se elektronske komponente ne slome. Igračka može da sluša, okreće glavu radi uspostavljanja vizuelnog kontakta, razume šta mu se kaže i odgovori unapred snimljenim rečenicama, a mogla bi i da komunicira s elektronskim uređajima preko bežičnih tehnologija, kao što su Wi-Fi i Bluetooth, da puštaju muziku ili film koji bi im dete ili odrasla osoba zatražili.

U patentu je pre svega navedena mogućnost da ta vrsta igračaka služi kao inteligentna telekomanda koja bi mogla da centralizuje upravljanje svim uređajima u domaćinstvu.

Antropomorfni uređaj može da bude lutka ili igračka koja liči na čoveka, životinju, neko mitsko biće ili neki predmet, navedeno je u patentu. Ta vrsta inteligentnih igračaka bi mogla i da sadrži funkciju prepoznavanja likova.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čitalac

    26. maj 2015 | 03:43

    Hoćete da kažete da niko neće smjeti praviti slične igračke bez Googleovih autorskih prava? You kidding me?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA