NISTE REZERVISALI WINDOWS 10 NA VREME? Evo šta će vam se desiti!

Ekipa sa sajta "Softpedia" pokušala je da sazna šta će se desiti ukoliko ne rezervišete svoj novi Windows 10 na vreme. Evo šta su otkrili

  • 14

Ukoliko koristite Windows 7 ili 8.1 i imate instalirane sve najnovije update-ove, sigurno ste primetili malu Windows ikonicu koja se pojavila u desnom delu taskbaru, odmah do sata. Ona služi za rezervisanje  Windows 10 operativnog sistema kako bi mogli da ga koristite čim se pojavi 29. jula.

MICROSOFT NAUČIO NA GREŠKAMA: Zbog ovoga će Windows 10 biti najbolji do sada!

Ekipa sa sajta "Softpedia" pokušala je da sazna šta će se desiti ukoliko ne rezervišete svoj novi Windows 10 na vreme.

Prema njihovim tvrdnjama, korisnici nemaju razloga ni za kakvu brigu. Nikakve sankcija, kao što je oduzimanja prava na besplatnu nadogradnju, neće se dogoditi ljudima koji ne rezervišu svoj Windows do 29. jula.

Kako objašnjava kompanija Microsoft, glavni razlog postojanja ove ikonice je da se u pozadini do 29. jula preuzmu svi potrebni fajlovi za nadogradnju operativnog sistema, kako bi 29. jula korisnici odmah mogli da počnu sa korišćenjem. Preuzimanje u pozadini ni na koji način neće ometati rad korisnika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ukoliko ignorišete ikonicu za rezervaciju do samog izlaska novog Windowsa, onda ćete tog dana dobiti obaveštenje da je nova verzija spremna za preuzimanje. Čak i da aplikaciju u potpunosti sklonite sa računara, u Windows Update-u pojaviće vam se obaveštenje o nadogradnji.

S obzirom na to da preuzimanje nadogradnji odjednom ume da potraje, ne bi bilo loše da rezervaciju izvršite odmah, kako bi sve potrebne datoteke bile spremne na vreme.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: bug.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pn

    18. jun 2015 | 14:04

    Imam piratsku verziju win 8.1 a pojavila mi se ikonica za rezervaciju, šta da radim?

  • cika brke

    19. jun 2015 | 11:32

    Pazite jos nema drajvere za Nvidia GTX pa morao sam da sve brisem da bi se vratio nazad :D

  • Cvija

    10. jul 2015 | 01:46

    Ja imam poratski windows 7 i nema mi ikonice a updata sam sistem da mi nije to mozda zato sto je sistem windows 7 starter

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA