NOVO OBAMINO MOĆNO ORUŽJE: Jače je od svih Putinovih letelica, a zove se LETEĆI BICIKL (VIDEO)

Vozilo izgleda više kao quadcopter nego kao bicikl, a koristi četiri propelera koji ga podižu s tla. Zbog toga se razlikuje od lebdećih bicikala koja su se mogla videti u filmovima Star Wars

  • 6

Leteći bicikl je nešto novo što nas tek očekuje na tržištu, a ako sve pođe po planu, proizvodnja će početi za tri do pet godina. Izum je patentiran od strane američke vojske koja je unajmila kompanije Malloy Aeronautics i SURVICE Engineering da razviju ovaj hoverbike.

Objasnio je kako da napravimo MOTOR NA VODU, a onda su ga STRPALI U ZATVOR. Snimak je i dalje tu! (VIDEO)

Vojska planira da ovo vozilo izgleda kao izviđačko u misijama potrage i spasavanja, jer je manji, sigurniji i tiši od helikoptera.

Vozilo izgleda više kao quadcopter nego kao bicikl, a koristi četiri propelera koji ga podižu s tla. Zbog toga se razlikuje od letećih bicikla koja su se mogla videti u filmovima Star Wars.

Leteći bicikl će moći dostići visinu od 3.000 metara, a njegova maksimalna brzina će biti nešto veća od 27 km/h. Njegov domet će biti ograničen na 150 km.

Procenjuje se da će leteći bicikl koštati između 50.000 i 60.000 dolara.

Ipak, zasad nema planova da ovakvi bicikli postanu dostupni široj javnosti.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA