PROVERENE GLASINE: "Epl" testira dva prototipa novog "ajfona" i oba imaju 4-inčni displej!

Izvori iz najmoćnije svetske tehnološke kompanije kažu da se širina ekrana neće povećati, već samo visina, i da će njoj biti dodato 176 piksela: to će displej Ajfon "petice" staviti u rezoluciju od 16:9

  • 1

Sajt "9 to 5 Mac"  čini se da ima dobre izvore unutar "Epla" jer poseduju prilično veliki broj detalja o prototipovima za petu generaciju "ajfona", koji  se trenutno testiraju unutar najveće svetske kompanije.

Oba prototipa imaju displej od četiri inča, i, kao što su neki raniji izveštaji sugerisali, oba telefona su iste širine kao i "ajfon 4S", ali nešto viši. Novi displej će imati i isti broj piksela u širini sa dodatnih 176 piksela u visini, a rezolucija je 640 x 1136 u poređenju sa sadašnjih 640 x 960.

Ovo će promeniti trenutni promer od 3:2 na 16:9, što znači da će video snimci visoke rezolucije moći da se puštaju u fulskrinu u svom prirodnom promeru. "9 to 5 Mac" takođe piše da "Epl" piše iOS 6 kako bi maksimalno iskoristio viši ekran, kao i da će dodati peti red ikonica, zadržavajući "icon dock". Oni takođe potvrđuju ranije glasine da će "home" dugme biti manje nego sadašnje.

Dodavanje 176 piksela se ne čini kao bitna promena, ali ako se malo dublje analizira ovaj novitet vidi se da je to značajan dodatni prostor za aplikacije.

"9 to 5 Mac" takođe najavljuje nove detalje, one koji se tiču specifikacija procesora, mapa i drugog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pele

    23. maj 2012 | 15:21

    Naravno da ce povecati.Pa ovo sto mi zovemo telefonima odavno nisu samo to.Mislim,najmanje su to.Vise ih koristimo kao male kompjutere za internet,pisanje,citanje,gledanje tv-a,videa,filmova.A za to treba MINIMUM 4".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA