Od ovog ruskog hakera strahuju svi Amerikanci: FBI ga godinama traži i nudi nagradu od 3 miliona dolara onome ko ga uhvati (FOTO)

Evgenij Bogačev je dugo tražen zbog svojih hakerskih šema, krađe miliona dolara od brojnih svetskih kompanija i kontrosilanjem stotina hiljada kompjutera

  • 2

Rus Evgenij M. Bogačev je najtraženiji haker na svetu i FBI za njegovo hvatanje nudi nagradu od tri miliona dolara.

Nude 100.000 dolara onome ko probije njihovu lozinku!

Bogačev je dugo tražen zbog svojih hakerskih šema, krađe miliona dolara od brojnih svetskih kompanija i kontrosilanjem stotina hiljada kompjutera.

Njegov GAmeOver Zeus malver mu je doneo na milione dolara dok nije ugašen 2014. godine.

Međutim, prema pisanju "New York Times-a", Bogačev sarađuje i sa ruskim špijunskim agencijama.  Evgenij je i jedna od osoba kojoj je Barak Obama uveo sankcije zbog navodnog mešanja u predsedničke izbore u SAD.

Koliko je Bogačev bogat pokazuje i činjenica da je u jednom trenutku imao dve vile u Francuskoj, kao i gomilu automobila koji su bili parkirani širom Evrope kako nikad ne bi morao da iznajmljuje vozila dok je na odmoru.

On takođe ima jahtu, bengalsku mačku, a omiljeni auto mu je "Jeep Grand Cherokee".

S obzirom na to da ne postoji ugovor o esktradiciji između Rusije i Amerike, Bogačev se slobodno kreće gde god želi i čak živi pod sopstvenim imenom, a ne pseudonimom kao što je to obično slučaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA