NEXUS 7: Predstavljamo vam jedan od najboljih Android tableta na tržištu (FOTO)

Nexus 7 je definitivno najbolji Android tablet koji se može naći na tržištu, posebno kada se u obzir uzme odnos cena i mogućnosti. Srce sistema čini SnapDragon S4 Pro na 1,5 GHz koji raspolaže radnom memorijom od 2 GB. Nexus 7 dolazi sa poslednjom verzijom Androida 4.3

  • 4

Kada je Google predstavio Android pre nekoliko godina, niko nije očekivao toliki uspeh tog operativnog sistema. Svima je bilo jasno da je u pitanju ozbiljan projekat, ali tada je na tržištu vladala Nokia sa svojim modelima, a iPhone se tek pojavio. Sada Nokije više nema, a Android drži suverenu većinu na tržištu mobilnih operativnih sistema.

U želji da dodatno ojača ovaj brend, Google od 2010. počinje da izbacuje na tržište sopstvenu liniju uređaja pod imenom Nexus, koje su za njega proizvodili partneri. Nexus uređaj su uvek spadali u neku zlatnu sredinu sa najboljim odnosom cene i kvaliteta.  Odlikovao ih je čist i brz interfejs, koji nije bio opterećen raznim dodacima koje u svoje modele ubacuju ostali proizvođači. I tu nas priča dovodi do teme našeg teksta, najnovijeg Google tableta pod imenom Nexus 7.

Nexus 7 je trenutno jedan od najboljih tableta ako gledamo odnos cene i mogućnosti. Videćete već da se ovaj uređaj ne izdvaja preterano u odnosu na ostalu sabraću, ali je sve tako dobro uklopljeno i, ono što je najbitnije, nije papreno skupo.

Srce sistema čini SnapDragon S4 Pro na 1,5 GHz  koji raspolaže radnom memorijom od 2 GB.  Slot za SD karticu je izbačen pa ćete tako za smeštaj podataka imati 16 ili 32 GB u zavisnosti od toga koji model odlučite da kupite. Nexus 7 poseduje dve  kamere, prednju sa rezolucijom 1.2 mega piksela i zadnjom sa rezolucijom od 5 megapiksela.  Ukoliko ih koristite u uslovima dobre osvetljenosti, kvalitet slike će biti prihvatljiv, ali ne očekujte čuda.

Ono što nam je privuklo pažnju je ekran. U pitanju je sedmoinčni full HD IPS model koji ima fantastičan prikaz slike. Rezolucije je 323 piksela po inču, što u prevodu znači da je prikaz slike veoma oštar. Treba reći da su i boje jasnije nego recimo kod prošlogodišnjeg modela, za šta je zaslužan kvalitet samog ekrana. Još jedan detalj koji treba da spomenemo je vrlo mali razmak između ekrana i ivice uređaja.

Zadnji deo Nexus 7 je izrađen od matirane plastike. Eventualna falinka mu je to što tokom korišćenja ostaju otisci prstiju koji se jasno vide.

Nexus 7 na prvi pogled deluje da je veći iako se dimenzije nisu mnogo promenile u odnosu na prošlogodišnji model, pa je visina 200 mm, širina 114 mm a debljina 8,65 mm (brojke za prošlogodišnji model : 198.5 x 120 x 10.5 mm). Težina se, takođe, smanjila sa 340 g na 290 g, a ovu činjenicu ćete i te kako ceniti nakon dužeg rada na uređaju.

Nexus 7 dolazi sa poslednjom verzijom Androida 4.3, a za opis korisničkog iskustva potrebna je samo jedna reč - BRZ. Autonomija baterije je mnogo manja nego što bismo mi to želeli, pa ukoliko ga aktivno koristite, neće izdržati ni pet sati, dok ćete sa nekim normalnim korišćenjem uspeti da izvučete i 10 sati rada na njemu.

Zaključak ovog teksta je isti kao i uvod.  Nexus 7 je definitivno najbolji Android tablet na tržištu kada se uzme u obzir odnos cena i mogućnosti. Upravo zato verujemo da će ovogodišnji model biti jednako popularan kao i njegov prethodnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA