Stižu dual-boot smartfoni sa Androidom i Windows Phone 8

Prvi dual-boot telefoni pojaviće se u narednih šest meseci, a njih će proizvoditi indijska kompanija Karbonn Mobiles. Kruže glasine da Microsoft traži i od HTC-a da u svoje Android uređaje ubaci Windows

  • 3

Veliki broj ljudi želi da vidi hibride pametnih telefona koji bi radili i na Android i na Windows Phone 8 platformi, a po svemu sudeći ova želja će uskoro postati realnost. Naime, Microsoft je otkrio da će indijska kompanija Karbonn Mobiles uskoro početi da proizvodi Windows Phone smartfone koji će pored Windows-a podržavati i Android.

Pojavljivanje ovih uređaja očekuje se u narednih šest meseci, navodi The Times of India. Još uvek nije poznato koja će biti korist od uređaja koji podržava oba opeartivna sistema, ali će ovi modeli biti namenjeni prvensteno profesionalcima i dobrim poznavaocima tehnike koji mogu da iskoriste najbolje od oba.

Karbonn Mobile-ov prvi smartfon će se pojaviti pre dual-boot verzija.

- Microsoft je rešio sve regulative i otvara svoju platformu za druge igrače. Potpisali smo ugovor pre dva dana, a u naredna tri meseca izbacićemo prve  pametne telefone - izjavio je predsednik kompanije Karbonn Mobiles, Sudhir Hasija. Ova izjava prati i glasine da je Microsoft tražio od kompanije HTC da na njihovim Android uređajima kao drugu opciju instalira i Windows Phone.

Microsoft trenutno završava svoj Windows Phone 8.1 update, koji uključuje podršku za dual-SIM, kao i touchscreen dugmiće. Za ovaj operativni sistem će biti dovoljno i 4 GB memorije, što znači jefitnije modele, a sve u nadi da se poveća broj korisnika.

Pojavljivanje Windows Phone 8.1 update-a očekuje se u aprilu, a ideja o dual-boot telefonima sa Android i Windows Phone 8 operativnim sistemom deluje odlično, ali moraćemo još malo da se strpimo.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA