Amerikanci misle da je USB zemlja u Evropi, a MP3 robot iz "Ratova zvezda"

Istraživanje koje je nedavno sprovedeno u vezi sa tim koliko Amerikanci poznaju informatičke i tehničke izraze dovelo je do zapanjujućih rezultata, a u tekstu pogledajte urnebesne odgovore ove nacije

  • 15

Rezultati nedavnog istraživanja samo će još više učvrstiti predrasude o Amerikancima kao neznalicama. Naime, anketa je pokazala je da 23 odsto Amerikanaca brkaju audio format MP3 sa robotom C-3PO iz filmova "Ratovi zvezda".

Pored toga, 11 odsto njih misli da je HTML (programski jezik za izradu veb stranica) neka zarazna polna bolest. Čak 27 odsto ispitanika očekuje da u Južnoj Africi zgazi bubu "gigabajt", a da u moru vidi ribu pod nazivom "blu-rej", piše list Los Anđeles tajms, koji je objavio rezultate istraživanja.

A verovali ili ne, 12 odsto njih sanja da jednog dana poseti lepu evropsku zemlju pod nazivom "USB". Verovatno misle na UAE (Ujedinjene Arapske Emirate), koja uopšte nema veze sa Evropom.

Uprkos ovim neverovatnim odgovorima, 61 odsto učesnika u istraživanju reklo je da je danas jako važno poznavanje informatičkih i tehničkih izraza.

(Telegraf.rs /  Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paracinac

    7. mart 2014 | 18:13

    Da vi malo ne preterujete,zaboravljate da su sve to upravo Amerikanci i izmislili.

  • Micko

    7. mart 2014 | 15:36

    I ovo je "Najmoćnija" zemlja na svetu koja svima uteruje pravdu?!

  • anti antifa

    7. mart 2014 | 16:30

    Е такви ћемо и ми да будемо ако наставимо овако

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA