Aplikacija "Twain" nominovana za najinovativniji digitalni proizvod Amerike! (FOTO)

Pobednici će biti poznati u oktobru

  • 0

Aplikacija za praćenje vesti "Twain" Mirana Pavića, Telegramovog direktora, ušla je u finale nagrade "North American Digital Media Awards", i to kao jedan od tri najinovativnija digitalna proizvoda u Severnoj Americi. O značaju nominacije, dovoljno govori da se "Twain" u istoj kategoriji takmiči s velikim "Washington Postom".

Oluja nikad nije bila strašnija: Novi filter na Fejsbuku za prave fanove serije "Igra prestola" (VIDEO)

U proleće smo predstavili aplikaciju "Twain" namenjenu otkrivanju vesti i informacija, iza koje stoji Telegramov direktor Miran Pavić. Zanimljivo je što aplikacija pregleda milione izvora na svetu i u realnom vremenu prikazuje najrelevantnije članke.

Odnosno, nema prilagođavanja korisnicima kao ni personalizacije onoga što će korisnici videti na svom newsfeedu, već u datom trenutku vide priče i članke o kojima celi svet govori, tj. ono što se najviše lajkuje, deli po društvenim mrežama i slično. "Twain" nema urednika, a Miran je tada u razgovoru otkrio da se aplikacija oslanja na algoritme i mnoštvo parametara u odabiru najviralnije sadržaja.

Nekoliko meseci kasnije "Twain" je ušao u finale nagrade "North American Digital Media Awards", u godišnjem odabiru svetskog udruženja izdavača "WAN-IFRA". Aplikacija je nominovana kao jedna od tri najinovativnija digitalna proizvoda u Severnoj Americi, a u istoj kategoriji takmiči se veliki "The Washington Post" sa svojim proizvodom "Arc Publishing", kao i kanadski "La Presse" sa svojim "La Presse+".

Foto: Promo/Twainnews.com

- Sasvim iskreno, vest nas je oduševila. WAN-IFRA vrlo je cenjeno udruženje medija i izdavača i nije nam bilo na kraj pameti da bismo se mogli naći u njihovoj selekciji. "Twain" se, kao totalni eksperiment, star nekoliko meseci, našao među imenima poput New York Timesa, Bloomberga, Washington Posta i NBC-a.

Foto: Promo/Twainnews.com

- To nam je stvarno neverovatno i još uvek se nadamo da nije neka greška u pitanju. U našoj kategoriji za digitalnu inovaciju nalazi se, recimo, Arc Publishing, vrlo ozbiljan projekt Washington Posta o kojem se poslednjih godinu dana intenzivno piše. Videti Twain pored tako nečega je nadrealno - otvoreno kaže Miran o nominaciji.

Foto: Promo/Twainnews.com

Kako je Miran već spomenuo, finalisti su redom neki od najvećih medija i izdavača, od The Washington Posta, The New York Timesa, The Spectatora, NBC Universala…Finaliste je odabrao stručni žiri, koji će odabrati i pobednike, a u njemu su redom ljudi iz medijske industrije s višegodišnjim iskustvom.

Pobednici će biti poznati u oktobru.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA