≫ 

Viber predstavio novu funkciju koju nema nijedna druga aplikacija, a koja će vam dati priliku i da dobro zaradite

Dva velika noviteta stižu na Viber

  • 5
Viber

Foto: pixabay.com

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, objavila je pokretanje Viber Communities – čime je postala prva aplikacija ovog tipa koja nudi prostor za četovanje u kome će milijardu korisnika nesmetano moći da razmenjuje poruke i sve vrste sadržaja. Dok je trenutno stanje na tržištu takvo da ograničava grupne četove na stotine ili hiljade korisnika, Viber to prevazilazi i pruža korisnicima jedinstvenu mogućnost da se na ovaj način povežu sa sagovornicima iz celog sveta na nivou koji je bez presedana u industriji aplikacija za razmenu poruka – sa milijardu korisnika u jednom jedinom grupnom četu.

Korisnici Vibera u Srbiji masovno dobijaju ovu poruku jer nisu uradili jednu bitnu stvar

Uz segmentirane upravljačke uloge i moćne funkcije upravljanja četovima, administratori Viber Communities će imati na raspolaganju savršen proizvod za vođenje četa, podsticanje razmene sadržaja i neograničeno proširenje aktivnih grupa korisnika oko zajedničkih interesovanja, iskustava, inicijativa i ostalih tema – i to na veoma dobro poznatom interfejsu njihove omiljene i često korišćene aplikacije za razmenu poruka. Viber će takođe predstaviti i nove funkcije za monetizaciju, koje će omogućiti vlasnicima Zajednica da unutar njih kreiraju modele za stvaranje prihoda – kako se one budu razvijale i postajale masovnije.

Foto: Promo

Novi članovi Viber Communities će imati pristup kompletnoj istoriji četova unutar tih Zajednica – i moći će da se uključe u razgovore koristeći sve raspoložive funkcije na Viberu – GIFove, stikere, fotografije, video fajlove, kao i – naravno - osnovni tekst. U skladu sa Viber imperativom – privatnost sadržaja i bezbednost – jedino će imena članova Zajednice biti prikazana u četu, dok će njihovi lični brojevi telefona biti sakriveni od drugih članova.

Superadministratori će kontrolisati uloge članova unutar Viber Communities – prihvatati i dodavati nove članove Zajednice i promovisati ih do statusa administratora ili superadministratora, izbacivati ili blokirati članove, odlučiti da li će moći da učestvuju u razgovorima i da pozivaju nove članove da se priključe Zajednici.

Superadministratorima će biti omogućeno da razvijaju Viber Communities I čine ih javnim time što će podeliti pozivni link – ili ga povući iz upotrebe kad god to odluče da urade. Oni će moći i da odlučuju o aktiviranju funkcije za monetizaciju – u skladu sa sopstvenim poslovnim principima i ciljevima – na osnovu čega bi im Viber olakšao proces i podržao stvaranje prihoda putem aplikacije.

Foto: Viber

Superadministratori će takođe moći da dodele određene odgovornosti administratorima – kako bi lakše moderirali razgovore: sa mogućnošću da obrišu jednu ili sve poruke nekog od učesnika i da lakše razvrstavaju sadržaj diskusija korišćenjem markiranih poruka (“pinned messages”). Administratori će dodatno imati mogućnost da dodaju ili isključe učesnike – po potrebi.

Viber Communities su već aktivirane od strane izabranih partnera. Fudbalski klub Olimpik iz Marseja (“Olympique de Marseille”) komunicira sa svojim navijačima putem ovog kanala, nudeći im ekskluzivnu mogućnost da četuju sa zvezdama i upravom kluba. Minit Medija (“Minute Media”), kompanija za kreiranje i distribuciju sportskog sadržaja, koristi svoju Zajednicu na Viberu kako bi ispunila svoje obećanje poklonicima sporta da će im omogućiti da se i njihov glas čuje. Digitalni servis za najam sadržaja OverDrajv (“OverDrive”) kreirao je svoju Zajednicu kako bi putem Vibera upravljao lokalnim čitalačkim klubovima koje vode javne biblioteke širom SAD.

Foto: Viber

“Viber nastoji da zbližava ljude, kroz lične veze i zajedničke strasti i interesovanja,” napominje Đamel Agaua (Djamel Agaoua), Generalni direktor Vibera. “Ljudima bi trebalo pružiti mogućnost da slobodno komuniciraju i druže se međusobno – gde god da se oni nalaze – i s tim razlogom smo pokrenuli Viber Communities. Po prvi put, grupe korisnika neograničenog broja će moći da formiraju Zajednice oko zajedničkih tema, dok će administratori biti opremljeni moćnim novim funkcijama koje će im omogućiti lak i efikasan menadžment. Naše Zajednice nisu jedinstvene samo po tome što su “ograničene” na 1 milijardu učesnika, već i zato što vlasnicima po prvi put omogućavaju uvođenje mogućnosti monetizacije – čime pružaju dodatnu vrednost korisnicima i organizacijama koje žele da stvaraju angažovane i korisne skupove ljudi širom sveta.”

Viber Communitie opcija će biti dostupna u fazama svim korisnicima Viber aplikacije širom sveta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA