eduTV u novoj akciji: Predstavljamo vam Durmituru!

Obrazovna televizija eduTV bogatija je za još jedan uzbudljiv serijal – Durmituru

  • 0

Naziv emisije „Durmitura” nastao je kroz igru reči – iz naziva planine Durmitor, rute koju je ekipa Obrazovne televizije eduTV obilazila, i avanture koju je na njoj doživela. Jedan od najlepših masiva u ovom delu Evrope osvojio je srca naše dvočlane ekipe za samo sedam dana, dok su boravili u identičnim uslovima kao i žitelji sela koja krase ovaj predeo.

Novinarka Katarina Lazarević i snimatelj Aleksandar Obradinović čitave sedmice su boravili u kući bez kanalizacije i bez uslova na kakve su navikli u Beogradu. Ustajanje u zoru, celodnevno istraživanje, pešačenje i snimanje stali su u nekoliko epizoda, odnosno tura, koje će vas zabaviti, nasmejati i zainteresovati da i vi izdvojite vreme za ovakvu avanturu i komunikaciju sa prirodom.

Durmitura je kombinacija preživljavanja Bera Grilsa, šarmantnog izveštavanja Jovana Memedovića i turističkog kanjoninga, planirarenja, ekstremnih sportova, kao i  umetnosti i istorije. Sadržaji kakvi oduševljavaju publiku širom sveta upakovani su na naš način i predstavljaju iskrenu emociju i realno snalaženje bez preterivanja”, kaže Katarina.

Šta ćete gledati u Durmituri?

Foto: Link Group

U ovom serijalu imaćete priliku da vidite kako su se Kaća i Sale peli na vidikovce, prolazili kroz kanjone, sretali se sa olujama i požarima, florom i faunom. Naučili su mnoge stvari o Nacionalnom parku Durmitor i čuli legende koje se prepričavaju s kolena na koleno decenijama i vekovima. Iskusili su Durmitor iz vazduha, sa vode, iz pećina i sa vrhova.

Na zanimljiv način će vas upoznati sa istorijskim i kulturnim nasleđem ovog kraja, etnološkim sadržajima, gastronomskim čarolijama, turističkim ponudama i mističnim čarima netaknute prirode.

Našu ekipu ugostio je predsednik opštine Žabljak, a u svoje domove su ih primili žitelji Pošćenja, Komarnice, Petnjice, Šavnika... Upoznali su svetske face, umetnike i akademike koji su inspiraciju pronašli upravo u prirodi i njenim bogatstvima.

Pogledajte prvu epizodu

Foto: Aleksandar Obradinović

Katarina tvrdi da ne biste verovali šta sve može da se doživi za samo nekoliko dana boravka u živopisnom predelu kakav je ovaj neobični masiv. Srećna je što svoje utiske može da podeli sa publikom.

„Durmitura pretenduje da bude jedan od najpopularnijih dokumentarnih serijala o Durmitoru, jer smo ga radili sa velikim entuzijazmom. Čitav tim sa eduTV-a, kao i brojni prijatelji koje smo stekli snimajući uložio je trud koji će gledaoci zasigurno prepoznati.”

Njen kolega i snimatelj Aleksandar kaže da je ovo zaista bila izuzetna avantura.

Još pre nego što smo krenuli na planinu mi smo rešili da će nam biti dobro i da će nam emisija biti dobra. Žao mi je što je bilo malo vremena za snimanje, odnosno što ga nije bilo još više. Preneli smo deo lepote i doživljaja planine u nekoliko epizoda. Siguran sam da ovde nije kraj – već početak i da će sledeća destinacija biti bar jednako zanimljiva kao Durmitor. Već postoje neke ideje”, otkriva Sale.

U premijernoj epizodi Durmiture možete videti njihov prvi susret sa severnim delom Durmitora. Velelepni Most na Đurđevića Tari, kao i adrenalinski zip-lajn ostavili su ih bez daha.

eduTV – najbolji spoj edukacije i zabave!

Durmitura se emituje sredom od 20 časova. Možete je pratiti preko više od 30 kablovskih operatera, kao i na YouTube kanalu i na eduTV Android aplikaciji, koju možete besplatno preuzeti na Play Storeu.

Pored ove emisije, na eduTV-u možete pratiti i sadržaje iz oblasti tehnologije, nauke, kulture, umetnosti, biznisa, uspešnog vođenja karijere i mnogih drugih.

Foto: Link Group

Misija eduTV-a je da kroz moderno koncipiran program širi znanja i motiviše na uspeh. Ona je tu zbog savremenog gledaoca, koji želi nove sadržaje i aktuelne teme na drugačiji, zanimljiv i interaktivan način. Gledajte eduTV – očekuju vas brojna iznenađenja u novoj sezoni.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA