Future Ready škola na Future Parku: Pogledajte kako izgleda Savremena gimnazija u malom

Tokom trajanja Future Parka i vi ćete moći da pogledate neke od uređaja koje koriste učenici Savremene gimnazije

  • 0
Foto: Promo

Na Future Parku, najvećem zabavnom cyber-parku u Evropi, koji će se održati na Beogradskom sajmu od 15. do 24. decembra očekuje vas i zanimljiva prezentacija „Moderna tehnologija u nastavi: Kako izgledaju inovativni časovi”, koju će održati Savremena gimnazija, najmodernija Kembridž gimnazija u Srbiji.

Pomoćnik direktora za primenu tehnologije u Savremenoj gimnaziji Bojan Milanović 17. decembra od 12:15 časova predstaviće prisutnima moderan način rada u Savremenoj gimnaziji koji uključuje upotrebu najmodernijih uređaja poput robota, interaktivnih tabli i stolova, 3D štampača, skenera i olovaka, Samsung Gear VR naočara i mnogih drugih.

Informacione tehnologije u službi zanimljivije nastave

Praksa pokazuje da sve više omladine uzrasta od 10 do 25 godina svakodnevno koristi telefone, tablete i računare kako bi surfovalo internetom i pronalazilo podatke koji ih zanimaju. Taj model ponašanja poslužio je Savremenoj gimnaziji da najmodernijim pametnim uređajima opremi učionice koje podsećaju na Google prostorije, čime su dobile epitet Intelligent Classrooms.

Foto: Promo

Tako savremeni gimnazijalci na časovima koriste tablete umesto svezaka, ocene proveravaju preko interneta u Elektronskom dnevniku, lekcije prate na modernim interaktivnim tablama, domaće zadatke rade preko eLearning online platforme, a odgovore na pitanja koja ih zanimaju ne dobijaju samo od profesora već i od svojih dobrih drugara – UBTECH robota i Amazon Echoa.

Zakoračite u moderno opremljenu savremenu učionicu

Tokom trajanja Future Parka i vi ćete moći da pogledate neke od uređaja koje koriste učenici Savremene gimnazije, jer će posetioci imati priliku da popričaju sa UBTECH robotom, da gledaju virtuelnu stvarnost kroz Samsung Gear VR naočare sedeći u udobnim Egg stolicama, ali i da koriste interaktivni sto i saznaju kako radi SPRK.

Ako budete posećivali Future Park, ne zaboravite da obiđete štand Savremene gimnazije, isprobate inovativne spravice današnjice i vidite u malom kako izgleda ova Future Ready škola, prepoznatljiva po modernom pristupu obrazovanju.

Kembridž gimnazija vam otvara vrata svetski priznatih univerziteta

Savremena gimnazija svojim učenicima nudi školovanje na Nacionalnom programu, koji oslikava gimnaziju opšteg tipa, i Kombinovanom – bilingvalnom programu, koji učenicima pruža dvostruku diplomu i veću prohodnost ka fakultetima u inostranstvu, dok oni koji žele da se školuju isključivo na engleskom jeziku i steknu međunarodnu Kembridž diplomu biraju International School Savremenu. Svi programi su akreditovani, a učenici u prostorijama Savremene gimnazije u popularnoj Palati Beograd imaju uslove za učenje koji su kreirani po uzoru na prestižne internacionalne škole koje prate sve trendove u obrazovanju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA