Netflix je toliko veliki, da je VEĆI od samog INTERNETA

Netflix šalje više podataka nego što bi čitav globalni internet ikada mogao da podrži, ali tom prilikom ipak koristi jedan trik kako bi to uspeo

  • 0

Netflix-ova mreža za video-streaming je toliko velika, da ona praktično šalje više podataka nego što bi čitav globalni internet ikada mogao da podrži. U suštini, Netflix je u neku ruku veći od interneta.

Promena na Netflixu RAZBESNELA korisnike širom sveta!

- Naš saobraćaj u vrhuncu je i više od toga... Naš raspon je zapravo veći od internacionalnog internet kapaciteta - oobjasnio je Ken Florans, potpredsednik sadržaja u Netflixu.

Iako ove tvrdnje praktično zvuče nemoguće, Netflix ipak koristi jedan trik kako bi u tome uspeo. Korišćenjem gedžeta, pod nazivom Open Connect Devices (ogromni hard diskovi mogu da drže čitav Netflix), popularni servis može da isporuči kopije u korisnikov lokalni ISP data centar.

To znači da sve one nule i jedinice koje čine film ne moraju da prelaze sav put preko interneta, već to čine samo nekoliko kilometara od obližnjeg data centra.

Ovo uzima samo deo internet saobraćaja u globalnom protoku i koncentriše ga na manje zakrčene lokalne puteve.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: wired.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA