HAKOVANO VIŠE OD 32 MILIONA KORISNIKA TWITTERA: Ako ste koristili ovu šifru, ODMAH JE PROMENITE

Sajt LeakedSource koji služi za pretraživanje podataka koje hakeri otkrivaju, ističe da je sa Twittera ukradeno 32.888.300 e-mail adresa, korisničkih imena i lozinki

  • 0

Korisnici Twittera navodno su bili meta hakera koji su ukrali više od 32 miliona korisničkih imena i lozinki koje se sada prodaju na "dark web-u". Međutim, čelnici Twittera ističu da njihov sistem nije probijen.

RASTE NEVEROVATNOM BRZINOM: Snapchat je sada popularniji i od Twittera!

- Sigurni smo da korisnička imena i lozinke nisu prikupljeni upadom hakera na Twitter, jer naši sistemi nisu probijeni. U stvari, mi konstantno radimo na zaštiti naloga naših korisnika tako što proveravamo naše podatke, sa onima koje hakeri otkrivaju - ističu iz Twittera.

Sajt LeakedSource koji služi za pretraživanje podataka koje hakeri otkrivaju, ističe da je sa Twittera ukradeno 32.888.300 e-mail adresa, korisničkih imena i lozinki.

Pomenuti sajt smatra da su za krađu podataka krivi malware-om zaraženi pretraživači poput Firefoxa i Chrome-a.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Mnogi od ukradenih podataka pripadaju korisnicima Twittera u Rusiji, a najčešće korišćene lozinku su bile "123456" i "password". 

Iako postoji verovatnoća da podaci koji se prodaju na "dark web-u" možda nisu autentični, ne bi bilo loše promeniti lozinku za svaki slučaj.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: techcrunch.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA