≫ 

TWITTER NA PRODAJU: Evo ko ga kupuje i za koliko para!

Twitter je tokom poslednjih nekoliko kvartala uspeo značajno da poveća profitabilnost novčanih tokova, i to je razlog zašto ulagači očekuju rast akcija

  • 0

Nakon Microsoftove kupovine LinkedIna, kompanija Google se sprema da kupi Twitter, procenjuje Saho banka. Spekuliše se da bi cifra koju je Google spreman da plati za ovu popularnu društvenu mrežu mogla da dostigne iznos od čak 50 milijardi dolara.

 

HAKOVANO VIŠE OD 32 MILIONA KORISNIKA TWITTERA: Ako ste koristili ovu šifru, ODMAH JE PROMENITE!

 

Dugoročno gledano, navode stručnjaci, Microsoftova akvizicija Linkedin ima smisla, jer će on biti jedna od tri glavne svetske stranice za poslovno umrežavanje potencijalnih poslodavaca sa zaposlenima. Microsoft će povećati broj svojih korisnika jer je dobio pristup za oko 435 miliona aktivnih korisnika Linkedina.

 

Stručnjaci navode da je teško zamisliti Twitter kao samostalnu firmu, s obzirom na dominaciju Facebooka sa više od 1,4 milijarde korisnika. Twitter još značajno zaostaje sa oko 350 miliona korisnika. Ulagačima je primamljiva pomisao da bi Twitter mogao imati istu sudbinu kao LinkedIn, što se vidi u jačanju cene deonica.

 

Twitter je tokom poslednjih nekoliko kvartala uspeo značajno da poveća profitabilnost novčanih tokova, i to je razlog zašto ulagači očekuju rast akcija.

 

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

 

Početkom ove nedelje Microsoft je objavio da kupuje poslovnu društvenu mrežu LinkedIn za 26,2 milijarde dolara u gotovini.

 

Vest je uzrokovala skok akcija LinkedIna za 50 odsto, a ovaj ugovor će, kako se ocenjuje, predstavljati jedan od najvećih u Microsoftovoj istoriji. Iz Microsfta poručuju da će direktor LinkedIna Džef Vajner ostati na čelu kompanije.

 

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA