≫ 

YouTube se promenio: Jedan klik je potreban da novi izgled dobijete odmah (FOTO) (VIDEO)

- Ne želimo da interfejs bude zbunjujući i da odvlači pažnju. Interfejs uvek treba da je fokusiran na sadržaj - istakao je Fred Gilbert, direktor odeljenja za korisničko iskustvo u YouTube-u

  • 1

Popularni sajt YouTube konačno ima novi izgled.

YouTube ima tajnu opciju: Evo kako da vam čuveni sajt bude crne boje!

Godinu dana nakon što je počelo testiranje sajta jednostavnijeg, minimalističkog dizajna, isti je konačno dostupan svim korisnicima, piše "Mashable".

Redizajn popularnog sajta je urađen u skladu sa "Material Design" politkom koju Google vodi već nekoliko godina i koji je zapravo podrazumevani dizajn za sve njegove proizvode i servise.

- Ne želimo da interfejs bude zbunjujući i da odvlači pažnju. Interfejs uvek treba da je fokusiran na sadržaj - istakao je Fred Gilbert, direktor odeljenja za korisničko iskustvo u YouTube-u. Gilbert je dodao da je YouTube uradio dosta toga kako bi korisnicima olakšao pronalazak novih sadržaja.

Naslovi videa u plavoj boji su promenjeni i sada su crni, meniji sa strane su "očišćeni" od nepotrebnih elemenata, a čak je i polje za pretragu smanjeno.

Foto: YouTube Foto: YouTube

Novi dizajn YouTube-a se odmah dopao većini korisnika i čini da stari već u startu deluje prevaziđeno.

Takođe, sada je u nekoliko klikova moguće promeniti boju YouTube-a u crnu.

Kako biste već sada isprobali novi dizajn YouTube-a kliknite OVDE i na otvorenoj stranici izaberite opciju "Try it now".

Pogledajte video kako da vam YouTube bude crne boje:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA